[]

49 bin SAY, ogrenci nereyi yazsin? -boun vs yazilim-

Merhaba,

Kuzenim sayisalda 49 bin siralama yapmis.

Bogazici Matematik, Fizik ogretmenligi gibi bir bolum yazip, cok calisip muhendislige gecerim diyor -zor biliyorum-

Ya da yazilim muhendisligi mi okusam diyor ama onlar da Istanbul'da Uskudar Uni gibi yerleri tutturabiliyor, Kocaeli-Sakarya gibi yerlere gitmeye gerek var mi bilemedim.

Siz ne dersiniz?

 
Mühendisliğe geçiş amacıyla istemediği bölüme girerse üzülme ihtimali çok yüksek. Taşra üniversitelerini kesinlikle tavsiye etmiyorum hangi bölüm olursa olsun.


  • mg3929  (20.07.22 17:06:42) 
iyi üni yazsın gerisi gelir.

ben dandik ünide okudum sırf spesifik bölüm için, çok gereksizmiş. kimse bu hatayı yapmamalı. ülkedeki üniversitelerin yarısından fazlası kapatılıp lise falan yapılmalı.
  • floydian  (20.07.22 17:11:19 ~ 17:12:14) 
Biyoloji yazip, genetik muh'e gecebilir?


  • bir varmis bir yokmus  (20.07.22 18:23:32) 
İyi üniv yazsın.
Aman ha taşraya gitmesin, üsküdar müsküdar oraları da geçin.

Boğaziçine yetiyorsa yazsın mis gibi işte sadece matematik okusa da sonrasında mutlu olur.
  • rewlack  (20.07.22 18:23:45) 
kuzenine hemen tavsiye veriyorum, öncelikle ilk yıl boğaziçinden bir bölüm yazıp 1 yıl çok iyi hazırlık okuyor. ikinci yıl aynı puanı ile herhangi bir üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümüne geçiyor ve 5 yıl sonunda çok iyi ingilizcesi olan bir yazılımcı olarak mezun oluyor.


  • kraldan cok kralci  (20.07.22 18:30:49) 
bogazicini bitirsin bolum fark etmez, muhendislige gecemese bile gerisi gelir +1
olay network cunku, ne bildiginden cok kimi tanidigin cok cok daha onemli.

  • cooperr  (20.07.22 20:15:42) 
İstediği, mutlu olacağı bölümü okusun. Üniversite fark etmez.


  • dreamnesiac  (20.07.22 21:18:31) 
hocam boğaziçi'nde ilköğretim matematik öğretmenliğini kastediyorsunuz sanırım ama ordan mühendisliğe geçmek hayalin de hayali bir olay. yazılımdan devam etmek istiyorsa ya bir tık alttaki üniversitelerde matematik, fizik gibi temel bilimlere bakın (kendini geliştirip yazılıma kayabilir) ya da diğer üniversitelerde yazılım mühendisliğine girmesi iyi olur. alternatif olarak ilgisi varsa dijital oyun tasarımı bölümüne bakabilirsiniz.


  • rusalka  (20.07.22 22:38:10) 
hiç alakası olmayan saçma sapan bir bölüm olmadıkça üni>>>>>>bölüm.


  • owaki  (21.07.22 00:07:00) 
Gecis yapmak mumkun ama kolay degil, bu kafada olan cok insan oluyor - yapabilen baya az. Degistirmeyi dusunerek istemedigi bolum olumasin.

Egitim fakultesini onermem. Direkt matrmatik bolumu tutuyorsa orasi da fena degildir.
  • fakyoras  (21.07.22 00:43:02) 
Kocaeli, Sakarya varken Üsküdar gibi yerler çok mantıksız. Sakarya makine mezunuyum. Sakarya'nın bilgisayar mühendisliği özel üniversitelerin yüzde 90'ını sollar. Ki Kocaeli Sakarya yılların sanayi şehirleri. Staj bulma açısından çok iyi. Toyota fabrikası olan bir yerden bahsediyorum.


  • dissendium  (21.07.22 03:14:49) 
belki zorlanir ama boun matematige girerse yabanci dilli, iyi bir yazilimci olarak cikar okuldan.


  • lanc  (21.07.22 11:20:04) 
vay be 49bin le bogazicine girilebiliyor mu artık?

ben bu tercihlerden bogazici matematik seçip yazılıma devam ederdim. yalnız o bölümü bitirmek zordur onu göze alsın.
  • nuisance  (21.07.22 11:53:01) 
BOUN Matematik'te Bilgisayar Mühendisliği ile ÇAP yapma imkanı var. Çalışırım diyorsa o daha mantıklı.

Son cevabınız üstüne büdüt: Boğaziçi'nin yatay geçiş sayfasına bakarsanız öğretmenlikten mühendisliğe geçiş yok. "Kontenjanlar Fen Edebiyat Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğrencileri için belirlenmiştir." diyor. Matematik öğretmenliğinden Matematik veya Fizik bölümlerine geçebilir örneğin. Kimya'da kimya öğretmenliğinden gelen bir arkadaşım vardı mesela.

adaylar.boun.edu.tr
  • peki madem  (21.07.22 12:23:14 ~ 22.07.22 16:18:53) 
arkadaslar cevaplar icin teşekkürler ama virgülü yanlis yerde kullanmisim, matematik tutmuyor boun'da,
matematik ogretmenligi
fizik öğretmenliği
tutuyor.
  • damba  (22.07.22 01:09:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.