[]

Aliexpress'de Satılan taşınabilir SSD'ler Hk.

Merhaba,

Aliexpress'de çok komik fiyatlara 30 TB taşınabilir SSD'ler satılıyor, bir tane örnek link ekledim aşağıya
bunlardan almayı düşünüyorum ama 3-5 kullanım sonrası çöpe dönüşecek şeyler mi , blgisi olan alıp deneyen var mı
ya da böyle çerçöp bir ürün almak yerine fiyat performans en az 8 TB SSD ne önerirsinizi

örnek bi tane:

tr.aliexpress.com

 
şu görüntüyü gördükten sonra yurtdışından depoalama cihası almayı bıraktım :)

cdn2.geckoandfly.com
  • teritori  (20.07.22 14:06:28) 
valla çok büyük konuşmak istemiyorum da bu gerçek olsa yer yerinden oynardı bence. eskiden standart flash diskler 16mb, en muhteşemi 128mb iken çinliler 1gb,10 gb filan satıyordu yine. bilgisayara takınca da 10 gb gözüküyordu ama 3-5 mb sonra çöp oluyordu.
almaya karar verirseniz risk budur diyerek almanız lazım.

  • redlinetheturk  (20.07.22 14:21:36) 
ssd kutusu gibi duruyor, 8 TB SSD çooook pahalı bişey.

2011'lerde Çin'de 128gb flash disk görüp almıştık üstünde Kingston yazıyordu ve bilgisayara takınca harbiden 128gb gösteriyordu, exfat olarak formatlanıyordu NTFS yapınca hata veriyordu. 4gb'da tıkanıp yer doldu diyordu :D Böyle çakallıklar var nasıl yapılıyorsa. Bu onun büyük hali tahminimce.

Ben şu an bakıyorum 2tb düzgün harici ssd'ler 5000 tl civarında.

edit: redlinetheturk aynı şeyi açıklamış. Ben onu birebir yaşadım işte.
  • nhk ni youkosu  (20.07.22 15:12:19 ~ 15:13:18) 
ben 8-16-32gb'lık ssd'ler aldım (özel bir cihaz için gerekliydi= ama fiyatları komik değildi ve yorumları tek tek okudum, 3 gün önce açılmış bir satıcıdan almadım. Haliyle sıkıntısız çalışıyorlar. Üşenmeden firma adına baktım : Digital Tech Zone

www.aliexpress.com

Eğer fiyat piyasanın çok altındaysa bilgisayara takacaksın, gerçekten misal 8tb görecek ama dosyaları kopyaladıkça göreceksin atıyorum 32gb sonra eski verinin üstüne yazmaya başlayacak. bu sürede belki de itiraz süresi bitecek, 500tl ye 32gb usb bellek almış gibi olacaksın.

O fiyatların özeti bu :)
  • kimlanbu  (20.07.22 16:44:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.