[]

Bankadan hisse senedi hesabı açmak

Hisse işlerine gireyim diyorum. Mevcut garanti vadesiz hesabımı kullanıp hesap açıcam ama açarken nemalandırma istiyor musunuz diye bişey sordu. Ne demek lazım buna? Bir dd şu an piyasa kapalı olduğu için alım yapamaz mıyım?




 
Garanti Bankası özelinde bilmiyorum ama genelde, gün sonu muhasebe işlemleri bittikten sonra ki akşam 19.00 civarı oluyor, istediğiniz fiyattan alım emri verirsiniz, ertesi günü seans saatlerinde o fiyattan satıcı olursa alım gerçekleşir.

Diğer sorunuzla ilgili fikir yürütüyorum. Yatırım hesabındaki paranız, günlük olarak fonda nemalandırılır. o soru faizi dini gerekçelerle istemeyen müşteriler için düşünülmüştür.
  • Mirket  (20.07.22 00:24:22) 
Sürekli al sat yapacaksan yatırım şirketinden hesap aç. Zaten sana bir form veriyorlar doldurup imzalıyıp ücretsiz kargoluyorsun o kadar.

Kesinlikle banka kadar güvenli ve ödeyeceğin komisyonlar 5 kat daha az olacaktır.

18.10 da piyasa kapanır ve sabah 9.50 de açılır. Bu aralık dışında kalan emirler gün sonunda siliniyor diye biliyorum.
  • al basmadan donu var  (20.07.22 00:54:37) 
- Nemalandırma istemiyorum de. Ben ilk açtığımda nemalandırmalı açmıştım. Yanlış hatırlamıyorsam T+2'de para hesaba geçmiyor, nemalandırıyor. Hoş bir şey değil.

- Piyasa kapalı iken gireceğin emirler ilk iş gününe sarkar. Yani atıyorum gece yarısı 1'de emir girersen o emir sabah 9.45'te borsaya iletilir. Ama şöyle bir şey var, ertesi gün kapanış fiyatından açılmıyor genelde. 9.45 - 10.00 arası karanlık olarak geçen süreç. Burada piyasa kapalıyken girilen emirler eşleştirilip işlemler yapılıyor. Saat tam 10'da söz konusu bu işlemler gerçekleştikten sonraki fiyatla açılıyor (buna da TE diyorlar.).

Son olarak önceki günden girilen emirlerin tamamı silinmiyor. İşlem emri girerken emir tipi seçmeni ister. Bunlar;
İKG: İptale kadar geçerli. Atıyorum çok yüksek lotta alım yapacaksın. 1.000.000 lot emir girdin. Bu 1.000.000 lot alımı gerçekleşene kadar sen iptal etmediğin sürece emir kalır. Zaten girdiğin emrin tamamını aynı fiyattan almaz. Örneğin sen 11 liradan girdin bu emri, 10.50 liradan 500 bin lot biri satmak isterse bu kadarını alır, sonra 500 bin lot 10.70 liralık satış emri varsa onu da alır. Netice olarak sana maliyeti ortalama 10.60 lira olur.

KİE: Kalanı iptal et. Bunda da yine aynı emri girmiş ol. 10.50 liradan 500 bin lotu aldıktan sonra kalan emri iptal eder. İkinci alımı yapmaz.

Gün: Bu da İKG gibi çalışır ama seans bitiminde emri iptal eder. Gün emrini piyasa kapalıyken girersen ilk iş gününe sarkar.
  • himmet dayi  (20.07.22 08:29:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.