[]

borsa soruları

1) tüpraş şu anda 244,60 lira.
yarın 240 liradan satış emri girersem, hemen elden çıkar mı, yoksa bu fiyattan satabilmek için hissenin gerilemesi mi lazım? ben hisse düşerken çok kaybetmemek için satmak istiyorum.

2) sabahları viop + mı - mi olacağını nereden görüyorlar?

 
Hissenin gerilemesine sebep olan zaten sizin o fiyattan satış emri vermeniz. Borsada fiyat eşleştirme yöntemi uygulanıyor. Birinin de o fiyattan alım emri vermesi lazım.
Ek olarak basamak basamak açılması lazım fiyatların. Yani en iyi fiyat eşleşmesi yapılmalı. Hala alım emri varsa bir alt ya da bir üst basamak açılmalı.
Eğer tüpraş şu anda düşüyorsa, sabah çakılacağını düşünüyorsanız piyasa açılmadan, on beş dakika önce erken işlem için emir verebilirsiniz fakat zaten herkes verecektir, satış gerçekleşmeyebilir. Kötü anlattım fakat başka açıklayan olmazsa edit'lerim.
  • sparkle kiddle  (19.07.22 23:04:23) 
1. Emri girdiğiniz kademeden kuyruğa dahil oluyorsunuz. O fiyattan alım emri veren kişiler sizin kuyruktaki sıranızı karşılamaya yeter sayıda ise işleminiz gerçekleşiyor. Hisseyi seans açılışında tabana çakacak kadar kötü bir haber olması kademe gözetmeksizin satıcıların alıcılara baskın gelmesi demek.

2. Anlık vadeli piyasa endeksine bakıp yazıyorlar. Vadeli piyasa spottan daha erken, 9:30'da açılır.
  • jack of hearts  (19.07.22 23:32:19) 
1) sizin verdiğiniz fiyattan daha yüksek bir fiyattan eşleşme olursa (diyelim ki 244,50) eğer yeteri kadar eşleşen emir varsa ki tüpraşta mutlaka olur, sizin satışta 244,50 den gider.


  • primetime  (19.07.22 23:34:20) 
2) Jack+1 ayrıca Bloomberg te falan kayan yazı ile geçer sürekli(gecikmelidir)


  • primetime  (19.07.22 23:36:03) 
Borsa da işlemler genelde alıcı ve satıcının lehine olur. Mesela 10₺ lik hisseye siz 20₺ den alış girdiniz, sizin eşleşme o anki en düşük satış fiyatı neyse ondan karşılanır. Tam tersi de geçerli. Ben mesela bi hisseyi sabah seansından hemen önce alacaksam 5-10 kademe yukarıdan alış emri gönderirim ki hemen alayım. Zaten eşleşme fiyatı benim yazdığımdan düşükse alımı ordan yapar.

Tabii bir de şu var, sen hisse satış fiyatına 10.00 yazdın. Hisse 9.99 a geldi ama 10 olmadan geri aşağı düştü. Senin satış daha düşük fiyattan gerçekleşmez. Bunun olmasını iatiyorsan piyasa fiyatı vereceksin. Senin fiyatından satılsın istersen limit fiyat vereceksin.
Piyasa fiyatı 10.00 da başlar 18.00 da biter, limit fiyat 9.50 de başlar 18.09 da biter.
  • al basmadan donu var  (20.07.22 01:00:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.