[]

parfüm hakkında

parfüm kullanmıyorum.
sevil, tekin acar gibi bir yere gidip "koklaya koklaya" neyi sevdiğimi bulmak istiyorum ama parfümler pahalı ve "sıktın şimdi alacaksın" veya "almıyorsan git, pahalı bu seni aşar" gibi bir tavır takınılmasını da istemiyorum. Nedir bunun raconu?

tavsiye alınır.

 
açık parfümcüde yaptım ben bunu hepsini denedim beğendiğimden küçük boy aldım sonrada gidip orjinalini aldım.
tekin acarcılar çok snob oluyor ya havaları öf yani. beğenmezsen gidersen anca suratlarını çekersin aklıma gelince tüylerim ürperdi yine.

  • eja  (19.07.22 21:34:43) 
Önce sevdiğiniz notalar bulup (çiçeksi kokular mı, baharatlı oriental kokular mı, meyveliler mi, odunsular mı), fragrantica üzerinden biraz araştırıp bakmak istediğiniz 4-5 parfüm seçerseniz satış görevlisi ona göre koklatır. sonra ona da önerisini sorabilirsiniz (ama çoğunlukla kendi prim aldıkları markayı satmaya çalışıyorlar.) Bir de Boyner ve Sephora Tekin Acar'a göre daha rahat. Arap turistin az olduğu bir avm'ye giderseniz daha çok ilgilenirler, yoksa Araplara pervane olmaktan biraz gönülsüz yaklaşabiliyorlar.

Ben yeni kokular keşfetmeyi sevdiğim için her gittiğimde bir sürü koku deniyorum. Kızlar bir tavır almıyor ama ben biraz "Sizi de alıkoydum", "Her şeyi kokladık galiba" tavrına giriyorum. Sonuçta onlar da insan, maaşlı çalışan. Pahalı geldiyse pahalıymış diyorum, kokuyu sevmezsem bana pek hitap etmedi diyorum. Bazen almadan çıktığım da oluyor, bazen koluma sıktırıp ilerleyen saatlerde nasıl koktuğuna bakmak istiyorum. Bunlar normal şeyler bence, artık ülkede kör alış yapma lüksü az kişide var. Bence siz de o nedenle hiç gerilmeyin.

İlk etapta bazı dönemlere damga vurmuş klasiklerden başlamak faydalı olabilir. Youtube'da Parfüm Yorumları by Burak Sönmez hesabının videoları başlangıç olabilir. Kadınlar için de erkekler için de kör alışa uygun önerileri vardı.
  • marla is in my head  (19.07.22 23:18:57) 
Yurtdışına çıkıyorsan freeshop'ta istersen tester ile yıkan bir şey demiyorlar. Ayrıca tester'lar denenmek için orada laf edecek olan varsa kendime uygun kokuyu bulmaya çalışıyorum dersin biter, almak zorundasın diye baskı yapan olursa : gamsız mode on.


  • kimlanbu  (20.07.22 10:38:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.