[]

başka insanların yaşamları hakkında?

düşünüyor musunuz?

gelir düzeyi aynı seviyede olan bireylerin barındığı bir sitede oturan bekar kişinin evine, gelir düzeyi üst düzeyi bir partner getirmesi sizi rahatsız eder mi?

siz her gün octavia'nızı park ettiğiniz yerde artık bir lamborghini görüyorsunuz mesela. kişinin o muhite aykırı başka bir yaşam tarzı olduğuna uzaktanda olsa görüp maruz kalıyorsunuz.

bu durum sizde de yaşama dair kötü bir uyandırır mı? kendinizi yetersiz hissetmek ve farklı düzeylerdeki yaşam karşısında hayatı ıskalamak gibi?

 
O kadar geniş bir insanım ki kıskanmayı bırak "süper araba hocam zevkli adamsın" bile diyebilirim. Misal 10 senedir falan aynı salona giderim salondakilerle az çok birbirimizi tanırız, iyi bir fizik elde eden ya da benden daha iyi olduğunu düşündüğüm biri olduğunda ya da iyi çalışan birini gördüğümde çok zaman gidip takdir ettiğimi belirtirim, biz erkekler arasında bu tip küçük bro'luklar oluyor. Ha ama kimseye "o hareketi yanlış yapıyorsun karşim" demem gfhgfh.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (19.07.22 18:31:27 ~ 18:51:20) 
Rahatsız etmez ama kendi hayatımda tatminsizlik yaşıyorsam özenirdim sanırım. Hayatımdan memnunsam hiç etkilenmem


  • abuzer  (19.07.22 18:39:54) 
Etkilemez. Yan komşunun 3 tane Ferrari’si, Lamborghini’si, Porsche’si, klasik arabaları, son çıkan elektrikli Hummer’ı var.

Haziran gibi evi kapatıp Bodrum’a gitmek üzere Range Rover’a bavulları koyduğu sırada, bir gün ben de yicem amca, diye gıptayla, yutkunarak bakmışlığım vardır ama kafaya takmam. Kendi iç huzurum var. Kolay sarsılmaz.
  • gabe h coud  (19.07.22 19:46:00 ~ 19:48:11) 
Özenirsin, nefis bu.


  • damba  (19.07.22 20:02:08) 
aksine sevinirim. ortamdaki en fakir kişi binsem mutlu bile olurum. tam tersi çok sıkıntılı çünkü.


  • roket adam  (20.07.22 00:24:45) 
Böyle şeyleri hiç fark etmiyorum ben, sokaklarda leyla leyla dolaşıyorum. Ama düşününce benim çok üst isteklerim yok (hatta genel olarak çok bir ilgi veya isteğim yoktur - depresyon oley) ve gelirim fena olmadığı ve birikmiş param olduğu (ev veya araba alabilecek kadar değil tabi ki ama dediğim gibi bunlar istediğim şeyler değil) için de şu an itibariyle gerçekten isteyip de maddi durumum olmadığından vazgeçmem gereken bir şey olmadı. Öyle bir durumda olsam batabilirdi.


  • peki madem  (20.07.22 11:10:42 ~ 11:11:36) 
bu noktada das leben der anderen filmini tavsiye ederim


  • kaerin  (20.07.22 11:12:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.