[]

Hangi motoru almali

Naked motora kış lasitigi takmak cross motorun muadili olur mu? Sürekli dağ taş gezilmedigini düşünün...

Soruyu biraz daha açayım. Çoğu zaman yağmurlu bir taşrada yasasaydiniz 100 +-20 bin civarına hangi motoru tercih ederdiniz


 
olmaz, cross motorun ön lastik çapı, ön amortisör mesafesi, geometrisi vs bambaşka.

yağmur çamur için hafif olsun ama asfalta çıkınca da gitsin dersen yeni f650gs ya da f800gs olabilir. sadece hafiflik ön planda ise uzun yol yapılmayacaksa crf250.
  • orpheus  (19.07.22 16:53:32 ~ 16:56:47) 
sürekli dağ taş gezilmediğinde ama yağmur yağdığında 10 metrelik cıvık bir topraktan yavaş yavaş da olsa geçeyim, düşürmesin dendiğinde naked-sport motorlara takılabilecek mucize gibi bir lastik var; pirelli mt-60rs. 180 taban genişliği seçeneği bile var. ama lastiğin mucizesi toprakta tutmasından ziyade asfaltta bırakmaması. çünkü herkes dişli lastiği spor motora takar geçer, dert değil ama sıkıntı asfalta geçince başlıyor, bu arkadaş asfaltta da viraj kasabilecek kadar yumuşak hamurlu aynı zamanda. tabii bunların hepsi maliyet demek, biraz tuzlu kendileri.

elimdeki naked motora bu lastiği takmadan yeni bir motor alacak olsam 100+-20 durumunda;

ikinci el f650 gs (çift silindirli) düşünürdüm. gs: grande-strasse, toprak-asfalt
sıfır olarak: Suzuki v strom 250

burada v strom 250 kullanan arkadaş var görürse yorum yazar.
  • onemoremile  (19.07.22 17:23:02) 
daha bugün pirelli mt60 aldım, iç lastiklerle birlikte 7000 e geldi :s xrv750 kullanıyorum o paralara alınabilecek en sağlam motorlardan. Tavsiye ederim, rutin bakımları hariç 0 problem 100km'de neredeyse 4lt yakıyor.


  • mirty  (19.07.22 17:35:21) 
@mirty oo efsaneye selamlar, ölümsüz makina. trt'de endülüs belgeseli çıkınca ekrana hipnotize olup kalıyorum motoru izlemekten.

www.trtavaz.com.tr
  • onemoremile  (19.07.22 17:41:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.