[]

Fazla mesaiyi vermeyen işverene ne yapılmalıdır

Cumartesi de full olmak üzere hafta içi her gün minimum bir saat fazla çalıştırılıyorum bu konuda ne yapmalıyım?




 
Eğer şirketten ayrılmayı düşünüyorsan haklı fesih sebebi, kıdem tazminatını ve fazla mesaini alarak ayrılabilirsin. Hukuki mücadelende sana yardımı olacak delil depola mümkünce


  • fistikthecat  (18.07.22 21:15:09) 
Ne yapmalıyım demişsiniz ama amacınıza bağlı bu. Amacınız fazla mesai ücretini almak mı, fazla mesaiyi çalışmamak mı, bu iş yerinden ayrılmak mı konusunda da bir düşünün derim.

Haftada 45 saati geçen süre fazla mesai oluyor bildiğim kadarıyla.
Bu konuda bulabildiğiniz her kanıtı toplamalısınız.
E-mail, WhatsApp görüşmesi vs.

Bir avukatla görüşürseniz alacağınız fazla mesai parasının belli bir yüzdesi karşılığında yardımcı olacaktır. Tabi alacağınız para çok ufaksa avukat da ona göre bir talepte bulunur sizden.
  • michael_knight  (18.07.22 21:46:48) 
fazla çalışmayı ispatla. giriş çıkış kağıdı varsa kopyalarını al. biriktir. çıktığın zaman ara bulucuyla bile alırsın parasını.


  • gabe h coud  (18.07.22 23:06:31) 
Öncelikle çalışma saatlerini öğren. Giriş-çıkış-mola süreleri yemek saatleri vs. Mesela cuma günleri öğle arası daha uzun olur gibi gibi. Haftalık 45 saati aşan çalışman varsa. Ondan sonra icabına bakarsınız. Çünkü siz kullanmasanız da size kullandırmıyor olsalar bile çalışma saatleriniz haftalık 45 aylık 225 saate göre düzenlenmiştir.


  • naksidil  (18.07.22 23:42:22) 
baska sirkete gecmeli


  • camussar  (19.07.22 01:10:07) 
naksidil + 1 öğle arası mola saatleriyle haftalık 45e denk geliyordur tahminen. eğer ücretiniz asgari ücretten yüksekse sözleşmenizde fazla mesai ücreti aylık ücretin içindedir gibi bir madde vardır tahminen, aylık 225 saati geçmediğiniz için her şey kitabına uygundur tahminen.


  • benaslinda  (19.07.22 10:32:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.