[]

Arabayı 10 km el frenini indirmeden kullandım, başım belada mı?

Yola çıkarken fırına uğramak için kenara çekmişim aracı, tekrar çalıştırırken el frenini indirmeyi unutmuştum. Yol boyunca fren tuhaf çalışıyordu, hassasiyeti azalmış gibi.

Varacağım yere gelmek üzere fark ettim, hemen indirdim el frenini. Ayak freni hassasiyeti düzeldi gibi. Ama aracı park ettiğimde hafif koku geliyordu.

Çok kötü bir şey mi yaptım, hemen sanayiye gitmek gerekir mi?
Araç 2014 Renault Symbol.

 
Balataları yiyebilirsin, normal kullanırken arada frenleme yap bi aksilik hissetmezsen devam et ya da içim rahat etmez dersen bi ustaya göster.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (18.07.22 10:28:34) 
balataları yenile. can taşıyorsun. 10 km de az değil anası ağlamıştır balataların.


  • istanbul gecesi  (18.07.22 11:32:34) 
muhtemelen el freni zaten çok zayıf tutuyormuş. arka tekerleri kitleyecek kadar sıkı tutsa mutlaka fark ederdin.

yüksek sürate çıktıysan arka balatalar kavrulmuştur, bağlı olduğu fren hortumları, piston lastikleri vs ısıdan etkilenmiş olabilir. frenciye gidip baktırmanda fayda var.
  • orpheus  (18.07.22 14:21:37) 
Demek ki ya tam çekmedin freni, ya da zaten tırtmış arka kampana ayarları. Arka frenler Symbol'de kampanaydı yanlış hatırlamıyorsam, bi açıp bakmak lazım yanmış mı? incelmiş mi?

Çok evham yapacak bir durum değil yani, ama bakmakta fayda var bir an önce.
  • John Bloor  (18.07.22 15:51:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.