[]

covid'de hastaneye gitmeli mi

selamlar, 3 gün önce annem ve babam pozitif ciktilar. yaslar 65-67 üc biontech asilari vardi. babam daha erken oldu diye tahmin ediyoruz, gecen haftadan belirtileri vardi, o yüzden simdi toparladi bile.
Ama annem bu haftasonu kötülesti. ben onlardan cok uzaktayim ve biraz tedirginim.
telefonda gördügüm kadariyla cok agir bir grip gibi, yerinden kalkamiyor, sesi korkunc bogaz agrisi, burun akintisi ve öksürük var.

onlari evde birakirsam asla bir sey yapmiyorlar. o nedenle uzaktan takip ediyorum. annemin durumunda ne zaman hastaneye gidilmeli, cigerlerin kötülestigi nasil anlasilir, bir de ilac veriliyor mu?
Su anda parol ve c vitamini disinda bir sey almiyorlar.
ilk kez covid olduklari icin, ben de olmadim, pek tecrübeli degiliz..
Panik yapmam gerekir mi?
Tesekkürler

 
2-3 gün böyle bir ateş durumu ve ciddi kırgınlık oluyor.
benim tavsiyem bir tane parmaktan oksijen ölçümü yapan oksimetre alsınlar. 90'ın altına düşerse arasınlar hastaneyi.

not: doktor değilim, yaşadıklarımızdan örnek veriyorum.
  • teritori  (18.07.22 10:01:29 ~ 10:01:48) 
öncelikle geçmiş olsun.

anneniz ve babanız hasta olmuşlar. hastalığın ismi önemli değil. doktora gidin. mutlaka gidin.
  • co2s2  (18.07.22 11:39:27) 
Yaşadığım ülkede covid için hastaneye gidince “neden geldiniz” diyorlar. Parasetomol alıp evde yatmayı öneriyorlar. 3 4 gün ateş ve ciddi kırgınlık oluyor.

Kandaki oksijeni ve ateşi ölçüp evde yatmak daha mantıklı.
  • zimbirik  (18.07.22 13:58:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.