[]

evdeki hasereler (foto yok)

Merhaba duyurunun entomolojistleri;

herkesin hmmbcginden illallah ettigi bir ulkede (GR) evimde hic hb olmadan 6 yildir mutlu mesut yasiyorum. ve lakin evimde baska turlu ufak sinir bozucu seyler ortaya cikti, bunlar neden olur, ne yapmali cozum ariyorum.

internette arastiramiyorum cunku fotografa maruz kalmak istemiyorum.

1- banyodaki su ufak ucan seyler. guve mi deniyor bilmiyorum. bunlarin acikcasi salak salak ucmak disinda bi zararlari yok ama nereden geldigini cozemiyorum bir turlu. butun giderleri kapatip tatile gittigimde, gelip bir suru ufak kuvette oldugunu goruyorum. simdi de evde olmama ragmen giderleri hep kapali tutuyorum ama hala var (daha az)

2- kucucuk, hizli yuruyen, ucabilen elma sinegi gibi bir sey. bunlardan olesiye nefret ediyorum. tam bilgisayarda bir sey yaparken gelir ekranda yurumeye baslar. agzinin burnunun onunde ucar. tahmin ediyorum bunlar cok hizli cogaliyor ama yok mudur bir cozumu? yoktu 1-1,5 sene oncesine kadar hic. :(

3- bu ucuncu sanirim bir bakliyat urununden cikmis olabilir. nasil tarif etsem susam dusunun tam o sekilde kahverengi yavas yuruyen bir bocek bu. ucabiliyor mu emin degilim ama ta yatak odamda gordugume gore ucabiliyordur diye tahmin ediyorum. 2 gun once plastik kutunun icinde duran etimek'in icinde birkac tane oldugunu gordum. insallah bundan geliyordur deyip kutuyu posetin icine koyup agzini baglayip attim ama sonra bir tane daha gordum.

bunlar hakkinda bilgisi olan, hangi ilacla nasil cozerim bilen varsa yardimci olursa cok sevinirim. ozellikle 2. nefretlik. cicekciden sulandirilip sikilan turde bir ilac aldim ama 2'nin ustune siktim bana misin demedi :(

tesekkurler simdiden.

 
1. Üvez Sineği
2. Lağım/Logar/Kanalizasyon Sineği
3. Meyve Sineği

Anahtar kelimeleri verdim, yurt dışında olduğunuzdan doğru ürünü bulmayı size bıraktım.
  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (17.07.22 14:25:04) 
banyodaki giderden geliyorsa; çekvalfli banyo gideri taktırmanız gerekiyor. herhangi bir lavabo giderinden geliyorsa yine çekvalf yüzde yüz çözüm olacaktır.


  • sorumatik  (17.07.22 17:42:47) 
banyo giderim kapatilamiyor malesef cunku camasir makinemin buyuk hortumu ona bagli, 1:1 seklinde ama tam 1:1 olmasa gerek cunku bazen ordan kopuk de geliyor (banyo yaparken asiri kopuklenince)

yine de kapattim bir seyle ama tabi cekvalf filan nasil olur bilmiyorum. galiba profesyonel yardim alsam iyi olacak.
  • supergirl  (19.07.22 00:31:44) 
1. lağım sineği +1 deltakanat diyorum ben bunlara.
2. üvez +1
3. tohum böceği (bruchus spp)

hepsi için kombine çözüm xxx-methrin etken maddeli ilaçlar. GR'de şunun gibi.

gr.ningerchina.com

alın tüm eve uygulayıp çıkın, birkaç saat cam pencere kapalı kalsın, sonra havalandırın. bunlar nörotoksik ilaçlar böcekler için. öyle sıkınca zart diye öldürmeyebilir ama uzun süre etkilidir azalarak biteceklerdir. geçmiş olsun.
  • kaichi  (19.07.22 01:02:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.