[]

uzatılan belirli süreli iş sözleşmesi sonrası ihbar süresi?

selamlar.

6 ay için belirli süreli iş sözleşmesi imzalamıştık şirketle. daha sonra bunu uzatmaya karar verdik (6 ay süreyle ama bunu yazıya dökmedik) ama yeniden bir imza atmadık. zaten şöyle bir madde vardı:
"Yukarıda anılan Proje’nin devam etmesi halinde; işbu sözleşmenin süresi Taraflar’ın mutabakatı ile uzatılabilir."

araştırdığıma göre belirli bir neden yoksa iş ilişkisi devam ediyorsa bu sözleşme belirsiz süreli iş sözleşmesine dönüşüyormuş. yukarıda andığım madde belirli bir nedene sayılıp belirli süreli iş sözleşmesi niteliğine devam ettirebilir mi?

bu durumda/durumlarda benim ihbar sürem ne kadardır? işveren istifamı kabul ederse, örneğin ihbar süresi 1 ay olsun, beni daha erken gönderme şansı var mıdır? teşekkürler. (toplamda 6+3 aydır çalışıyorum)

 
Bildiğim kadarıyla sözleşme süresi ile ihbar süresinin bir alakası yok. İhbar süresi çalıştığınız süreye göre belirlenir. Bu durumda 9 ay çalıştığınız için ihbar süreniz 4 hafta. İş arama iznini birleşik kullanırsanız birkaç gün oradan düşer.
İşveren isterse hiç kullandırmayabilir onun insiyatifinde bir durum.

  • anneboleyn  (17.07.22 12:56:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.