[]

Macbook klavyesine sıvı dökülünce kesin bozuluyor mu?

Su veya şekerli/yağlı içecek dökülürse gerçekten çok büyük sıkıntı mı olur? Bu güne kadar çok dikkat ettim ama kaza geliyorum demiyor. Şimdi bir klavye koruyucu gördüm, fiyatı 130 lira. Alsam mı bilemedim.




 
Güzelce döküldüyse anakarta gidebiliyordu çoğu unibody modellerde (büyük sıkıntı). En son touchbar'lı (ve m2) modellerde durum nasıl bilmiyorum.

Az bi sıvı temasında derin klavye temizliği ya da değişimi ile kurtulan çok macbook gördüm.

O silikonlar bence fevkalade rahatsız yalnızca özellikle riskli durumlarda kullanılır sanki illa kullanılacaksa çalışırken çay kahve falan durumları sık ise.
  • hedep  (16.07.22 15:21:11 ~ 15:21:32) 
Abi nasıl 'kesin bozuluyor' diyebiliriz ki? Bunun için tutulan bir istatistik yok. Sıvının dökülme şekline, miktarına, dökülme yüzeyine falan her şeye göre değişir. Bu kadar korkuyorsan bilgisayarın yakınına çay kahve koymamaya dikkat et. 130 liralık koruyucu da iş görür ama bence gereksiz tedbir.


  • himmet dayi  (16.07.22 16:07:50) 
cok yuksek ihtimalle bozuluyor evet. defalarca imac klavyesi bozdum. hatta son kazada parmak ucu kadar sivi dokulmustu. aninda kapattim, gerekli tedbirleri aldim, icini actim temizleyiciler vb her yolu denedim ama olmadi. dikkatsiz bir insansaniz tedbir alin bence sonraki surec tatsiz ve masrafli oluyor.


  • msb  (16.07.22 19:15:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.