[]

İş Başvurusu için kariyer.net özgeçmişi kullanma

mantıklı mıdır yoksa kurumsal firma bunu özensizlik, basitlik olarak mı görür?




 
cv güzelse her format uygundur. formata takilmayin.


  • bora benim lan aslında  (16.07.22 14:08:52) 
Mantıklı olup olmadığı ile ilgili bir şey söylenemez bence. Firmalar, iklar ne düşünüyor bilemem ama ben kendi adıma üşengeçlik olarak görüyorum. En basitinden wordde bile hazırlanıyor. Bir kere hazırladınız mı sonrasında istedikçe değişiklik de yaparsınız. Hiç uğraşmamış, araştırmamış olmaktan iyidir.


  • sevilen progressive türkücü  (16.07.22 14:14:39) 
Basitlik olarak görme ihtimalleri var. Bunu ortadan kaldırmak için de farklı bir cv hazırlamak lazım sanırım. Ben de kariyer cv'sini linkdin'e koyup hep onunla başvurdum. Artık öyle yapmayacağım.


  • birşeylersoracağım  (16.07.22 15:14:45) 
O işin olacağı varsa elle form doldursan bile olur. Zaman kaybetmemek için başvurabilirsin o CV ile. Hem özensizlik hem özensizlik değil. Bir firma gerçekten kurumsalsa zaten CV gönderme ile işe alım yapmaz. Demek ki o kadar da kurumsal değil.


  • dissendium  (16.07.22 15:22:53) 
İşveren CV incelerken ilk 10 saniye içinde kararını veriyor diye bir şey duymuştum. İlk duyduğumda bana da saçma geldi ama yüzlerce CV inceleyen işe alımcılar var. Haliyle derli toplu olmayan 5-6 sayfalık CV bence elenme sebebi olabilir. Mümkünse 1 ya da 2 sayfalık, derli toplu, sözel verilerden çok sayısal verilerin olduğu (ne kadarlık bütçe yönettin, yüzde kaç getiri sağladın vs. gibi sayısallar direkt dikkat çeker), hızlı bir göz gezdirme ile fikir verici bir CV olmalı.


  • himmet dayi  (16.07.22 17:18:35) 
Kariyer.net'in cv'si hiç fena değil, okuması kolay ve göze hitap ediyor. Ben şahsen yeni bir şey eklemek istediğim zaman Kariyer'deki cv'yi güncelliyorum, sonra PDF olarak çekip editörde Kariyer.net logolarını ve diğer kalıntıları siliyorum ve kaydediyorum. İsteyen kariyer'den bakıyor, isteyene pdf atıyorum, senkronize bir özgeçmiş dosyam oluyor.


  • i will always walk alone  (16.07.22 18:42:50) 
bazen linkedinde goruyorum insanlar is aramak icin cvlerini paylasiyor. hatirladigim kadariyla kariyer.net ozgecmislerine cok guluyordum :d bir de ozensiz hazirlanmis cvler cok fazla. yani teknik eleman olarak bana batiyorsa kurumsal sirkete de batar bence. cok zor bir sey degil, photoshop kullanarak cok guzel cv hazirlayabilirsin. benim sahsi gorusum seni anlatan bir sey bence guzel bir sey olmali, hazira kacmamak gerek.


  • beyaz power ranger  (16.07.22 19:02:56) 
Kompleks yapan ik'cılar takılabilir ama normal şartlarda sorun olmaması lazım, işe uygun biriysen sorun olmamalı. Tabii pozisyona, rekabete, güçlü aday sayısına göre değişir.

Ats ile çalışan bir işe alım ekibiyse çok da önemli değil, upload ettiğinde datanın doğru çekilebileceği bir formatsa sorun etmez.
  • Bruce  (16.07.22 19:04:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.