[]

Çocukluk çağı aşılamaları

Selamlar,
88 doğumluyum. Yurtdışında yaşamaktayım, burada iş için gerekmesi sebebiyle çocukluk çağı aşılamaları gündem oldu. Örneğin tetanoz için 3 dozluk bir aşılama takvimi varmış uzun yıllar koruyucu olması için. Bizim jenerasyona bu aşılar yapıldı mı, ben hatırlayamıyorum? Herhangi bir ortamda da kaydı yok haliyle.



 
Yaşadığınız yerdeki aşılar nasıldır bilmiyorum ama bahsettiğiniz tarihlerde tetanoz aşısı olsanız bile şu anda koruyuculuğu kalmamış olmalı çünkü işim gereği sık sık tetanoz aşısı oluyorum ve bildiğim kadarıyla eski aşıların maksimum bağışıklık süresi 5 yıl ve ilk aşı sonrası birinci haftada, birinci ayda, birinci yılda ve beşinci yılda dört doz daha aşı uygulanıyordu.

Yeni aşılarda üç doz uygulanıyor ve 10 yılda bir tekrarlanıyor.

Tetanoz aşısı tekrarı zarar vermeyen bir aşı, o yüzden olup olmadığınıza emin değilseniz gidip tekrar olabilirsiniz. Zaten aşınız varsa bile yaralanma gibi bir durumda gidip önlem olarak aşı oluyorsunuz.

Diğer aşılar için bir şey diyemeyeceğim.
  • akhenaten  (15.07.22 21:29:05 ~ 21:29:49) 
Ben geçen çalışırken çivi battı kalsik muhabbet acaba olur mu diye aşı için gittim . Sistemden görebiliyorlar . Aşın gözükmüyor dedi . Zaten 5 yıl geçmiş. Sistem de gözüküyordur , tr de .


  • dunyatuhaf  (16.07.22 00:19:22) 
Bunun testini yapıyorlar. Sanırım alerji ile ilgilenen bölün yapıyor ama emin değilim. Neye karşı korumanız var ya da yok o test söylüyor.


  • duma duma dum  (16.07.22 02:14:22) 
Eğer bir kayıt yoksa/bulunmazsa tekrar bir aşı programı uygulayabilirsiniz, zararı yok.

Program 5 aşıdan oluşuyor, 0 - 1 ay - 6 ay - 1. yıl - 2. yıl

2. aşıdan sonra 3 yıla kadar
3. aşıdan sonra 5 yıla kadar
4. aşıdan sonra 10 yıla kadar
5. aşıdan sonra menapoz/andrapoz çağına kadar koruma sağlıyor.
  • John Bloor  (18.07.22 16:47:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.