[]

bu adama nasıl sigarayı bıraktıracağım..lütfen yardım ediniz

selamun aleyküm millet,herkese sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.45 yaşında abim var,zamanında sigara denen o iğrenç illet yüzünden kalp krizi geçirdi,günlerce hastanede kaldı,stant takıldı.o günleri bile şu anda yazarken hatırlıyorum,üzüntü ve dehşete düşüyorum.doktoru bile eğer sigara içersen sana hakkımı helal etmem demişti iyi hatırlıyorum.o yaşadığımız stresi ve hüznü asla unutamıyorum.mucize eseri yeniden hayata bağlanmıştı.1 yıldır kendisini görmüyordum,maalesef yine sigaraya başlamış.yani ona bak 3 çocuğun var,eşin var,80 yaşında yaşlı annen var,yine mi onlara üzüntü yaşatacaksın dedim,verdiği cevap çok manidardı çok içmiyorum ki...yani şu lafa bak ya,resmen intihar etmek istiyor,abimdir,kötü olmasını istemem,ama yine sigaraya başlaması beni deli etti bayram gününde,hem de bu kadar zaman bu pislik yüzünde hastane de kalmasına rağmen...peki nasıl vazgeçireceğiz şu sigaradan ne yapmalı,nasıl etmeli,tamam irade meselesidir ama bu iş ne yapmalı?çocuklarla eşiyle falan mı irtibata geçmeli,nasıl vazgeçireceğim şu sigara illetinden...

yardımlarınız benim için çok değerli ve önemlidir..iyi akşamlar.


 
korkutma genelde ise yaramaz. daha da stres yaratir.

iyi seylerle ikna olmali. sigarayi birakirsam, sunlari yaparim. sigarayi birakirsam torunlarimi yazin yanima birakirlar gibi ?
  • safak efendisi  (14.07.22 19:46:12) 
birine bir şeyi bıraktıramazsınız.
kendisi zaten yaşayabileceği en kötü deneyimi yaşamış ve ona rağmen devam ediyor, bundan daha güçlü ne olabilir ki?

bu şekilde davranmanız aksine onun kişisel alanına müdahale olduğu için daha çok içmesine bile neden olur.

yapabileceğiniz bir şey yok maalesef, herkesin kendi seçimleri var.

burada mesele sigara değil zaten.
belli başka içsel meseleleri var.
  • blatta hiberna  (14.07.22 20:03:58) 
bizim 65lik bi amcamız 2 kere kalp kriziyle hastaneye taşındı
stent takıldı
sonra efor testinden çıkar çıkmaz o ter ve kalp atışıyla üst üste 2 dal sigara püfürdetti :D
zor bi şey istiyorsunuz
geçmiş olsun
  • comp  (14.07.22 20:27:12) 
Zorla olmuyor kardeşim, gırtlak kanseri eniştem boğazı delik, öldü ölecek halde gizli gizli içmeye devam ediyordu, içmesin diye cebinde kuruş para tutmazlardı adamın, arkadaşlarından otlana otlana devam etmiş, öldüğünde öğrendik. Zorla olmuyor yani.


  • uvcray  (14.07.22 23:35:05) 
zorla olmaz +1. bu tarz insanlar maalesef bencil, kendi zevkleri dışında bir şey düşünmüyorlar. benim de bu tarz tanıdığım aile bireylerim var. öleceksin deseler keyfinden vazgeçmez.


  • roket adam  (15.07.22 01:04:33) 
youtu.be

Allen carr tekniği diye geçiyor. Çok insanda işe yaramış, bende de işe yaradığını soyleyebilirim.

Bir deneyin, belki sonuç alırsınız.
  • han20  (15.07.22 02:54:41) 
zorla olmaz bence de.

ancak yine de bilginiz olmasi acisindan, bu ise yarayan bazi ilaclar var, champix idi sanirim adi edmin degilim, baska da vardir belki. konuyu arastirabilirsiniz belki olasi yan etkileriyle birlikte.
  • taurina  (15.07.22 08:19:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.