[]

Reflü hastaları…

Ne yiyorsunuz ne içiyorsunuz? Aklınıza gelecek tüm tavsiyeleri alabilirim. Ciddi rahatsızlık vermeye başladı.
Teşekkürler.



 
rennie duo - ilaç
kudret narı

abur cubur çok az. yemek yedikten sonra 3 saat yatmamak, ve spor.
  • ayseee  (14.07.22 20:29:40) 
Doktora gidip şikayetlerinizi anlattığınızda büyük bir olasılıkla mide asidi düzenleyici ilaçlar verecektir. Düzenli ve gerektiği kadar süre kullanmak çok önemli. Baharatlı, acılı yiyecekler yememek, yemek yedikten sonra yatmamak, gece yatmadan önce 3-4 saat önce yemek yemeyi kesmek, yüksek yastık ile yatmak, çayı ve kahveyi az ve açık tüketmek reflüm ile baş etme yöntemlerim arasında yer alıyoe.


  • boyalı kuş  (15.07.22 01:26:56) 
Reflü ile ilgili bilinen en büyük yanlış mide asidi baskılayıcı ilaçlar içilmesidir. Bunları içince asit üretimi durur ve gıdalar midede epey uzun süre kalarak bozulur, ekşir, mayalanır/fermente olur ve 1 saatte boşalması gereken mide asit azlığından dolayı sindirimi yapamadığından saatlerce sindirimle uğraşır ve mide içeriği ağıza kadar gelir. Hatta ince bağırsakta hastalık yapabilir (bkz. Sibo)

Reflü ve mide asidi baskılayıcı ilaçlar, proton pompası inhibitörü kullanımı tam bir kısır döngüye sebep olur. Sen mide asidim fazla, reflüm azdı sanıp asit baskılyayıcı ilaç içersin halbuki tam tersi asidin az olugumiçin mide kısa sürede yemekleri sindirememiş ve ince bağırsağa yollayamamıştır yemekleri.
  • gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor  (15.07.22 14:39:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.