[]

Terk edilen okulu linked-in’de belirtmeli miyiz?

Merhaba. Ben yıldız teknik’te 4 yıl mühendislik okuduktan sonra son sınıfta çok ciddi ailevi sağlık problemleri ve ticarette işlerin istediğimden çok daha iyi gitmesi sonucu buhran yaşayıp derslerden vs. Kalmamama rağmen sildirmiştim. Sildirdiğimin ertesi yılı boğaziçi’ni kazandım. Yine bi buhran vs yaşamazsam boğaziçi bitmek üzere. Sorum şu: bu durum linked-in’de nasıl açıklanır? Siz olsanız ne yazardınız?
Teşekkür ederim



 
benzerini yapıp 2.den mezun oldum. linkedinde sadece mezun olduğum(senin durumunda boğaziçi) okul ve bölüm yazıyor. iş görüşmelerinde kendimi anlatırken önceki bıraktığım okuldan da bahsediyorum.


  • Barki  (14.07.22 14:46:01) 
Gerekliyse ekleyin, gereksizse eklemeyin.

Örneğin ytü'de elektrik mühendisliği okumuşsunuzdur, boun'da makina mühendisliği okumuşsunuzdur, bu bir nevi çift anadal gibi bir şey olur. Sizi öne çıkarır. O zaman atıyorum ytü bölümünde tarih yazdığınız yere "2017-tamamlanmadı" yazıp açıklama kısmına atıyorum "taşınma nedeniyle 7. dönemde eğitim sonlandırılmıştır" gibi bir ibare ekleyebilirsiniz.

Ancak eğer aynı bölümse ya da birbirine katkı sağlamayak alakasız bölümlerse yazmamanız daha iyi, gereksiz fazlalık olur. İşverenin önemseyeceğini dğşünüyorsanız yazın.
  • akhenaten  (14.07.22 15:07:59) 
Ytü-elektronik ve haberleşme müh.
Boğaziçi-işletme

  • sorumu sorup gidicem  (14.07.22 15:16:01) 
Ben eskisini yazmam. Mühendislik bitirdim. Matematik bölümünü bırakmıştım. Bunu yazmam işverene ne fayda sağlayacak ki. 4 yıl sorgulanırsa zaten görüşmede söylersin. Aslında talihsizlik olmuş. Bildiğim kadarıyla mühendislikte iki yılı bitirene MYO mezunu seviyesinde bir diploma veriliyordu. Şimdi değiştiyse bilemem. Sallamış olmayayım. Bence onu araştırabilirsiniz.


  • dissendium  (14.07.22 15:24:37) 
@dissendium abi çok da önemli değil ben o 4 yılı zaten dolu dolu geçirdiğimi düşünüyorum; sadece yazarken ne yapsam diye kararsız kalmıştım. Derdim diploma değil yani. Sorulunca söylemek en mantıklısı gibi. Teşekkür ederim.


  • sorumu sorup gidicem  (14.07.22 16:16:59 ~ 16:18:03) 
yildiz teknik makina 20xx-20yy (incomplete)
bogazici isletme 20zz - 2022 (in progress)

mulakatta neden bitirmedin diye sorarlarsa aciklarsin.
  • cooperr  (14.07.22 18:14:57) 
Hayir cok gereksiz. YTU Bogazici'nin iki gomlek altinda. O markaya zarar vermekten baska bir amaca hizmet etmez.


  • hot potato  (14.07.22 19:51:16) 
yildiz teknik de berbat bir okul degil o yuzden bogazicinin marka degerini falan zedelemez. bogazici lisans ustune yuksek lisansi yildiz teknikte yapsan, bogazicinin marka degeri duser diye yuksegi yazmayacak misin?

1 sene deneyip biraksaydin yazma bosuna kafa karistirma derdim, ama 4 sene takilmissin sonuna kadar gelmissin, o aradaki 4 seneyi bir sekilde aciklaman lazim. Eger okuldan bahsetmeden aciklarim diyorsan istersen yazmazsin, sana kalmis. Ama ben olsam bitirmesem bile 4 sene yildiz teknigi yazarim.
  • cooperr  (15.07.22 01:25:37 ~ 01:27:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.