[]

Gürültüye karşı aşırı hassasiyet

Uyurken, çalışırken eğer benim kontrolümün dışında televizyon sesi, müzik, trafik sesi olursa çok sinirleniyorum. Şu an dışarıda çim biçiliyor, aldırmamaya çalıştım ama sinirden ateşim çıktı, başım ağrıyor. Bu normal mi yoksa bir problemim mi var?




 
ben annemin horlamasını duyunca sinirden ağlardım. bazı şeylere kafayı takınca daha zor oluyor biliri o durumu. problem demeyelim de takmışsın bir kere yapacak bir şey yok. kulaklığı koy baş ucuna dikkatini müziğe ver belki zamanla sıkıntı yapmamaya başlarsın.


  • neira  (14.07.22 13:26:28) 
Seninle aynı durumdayım. Sebebini de yetişme tarzıma bağlıyorum. Annem babam yıllar sonra ayrılmasına rağmen bir kere bile sesini yükseltmemişlerdi birbirine. İzmirde sessiz bir semtte büyüdüm. Hiçbir akşam komşumuzdan gürültü geldiğini hatırlamıyorum. Keza dışarıdan da gürültü gelmezdi. Ablam ve benim ayrı odalarımız vardı. Sonra büyüdüm lise için istanbula yatılı geldim. Allahım yurt ortamında her ses batmaya başladı. Çak cak sakız çiğneyenler, korna sesi, inşaat sesi, sınır bilmeyen 12 den sonra bile bağır bağır konuşanlar, sahilde milletin sahipsiz, eğitimsiz çocuklarının bağışları…
Derken insanlar benim takıntılı olduğumu falan söylüyorlardı. Sonra yurtdışına geldim, birkaç yıldır burada hiç bir sorun yaşamadım. Herkes ses konusunda saygılı. Geçen yaz iş yerinden arkadaşımı istanbulda ve ailemin yazlığında ağırladık. Çocuk sesten delirecekti, kendine tıkaç aldı. Burada bile gece 2-3 te ses yapan birini şikayet eden duyuruya cuma gecesi biraz hoş görülü falan diyenler var.

Neyse sonuç olarak ben de senin gibiyim, üniversite ve lise dönemimde sürekli olarak bence sende problem var dendi. Bence bende problem yok, insanlar gürültüyü ve kuralsızlığı çok benimsemiş.
  • Omelas'ı Terk Eden Köylü  (14.07.22 13:28:02) 
10 yaşındayken o zamanlar Anadolu lisesi sınavına hazırlanma aşamasında sese hassasiyetim başladı. Sakız, yemek yeme sesi gibi sesler sinirimi çok bozuyor. O dönemde yanımda olan insanlara karşı geliştirdim. Çünkü çocukken rahatsız olduğumu söylediğimde umursamayıp hatta kızıp inadına devam ettiler. Şu an yemek yeme sesine takılmıyorum ama sakızdan hala nefret ediyorum.
Annem ve erkek kardeşime karşı hala aşırı tepkiliyim, kız kardeşim o süreçte çok hassas davrandığı için ona karşı böyle bir şey yok.

  • urasil  (14.07.22 13:54:27 ~ 13:54:55) 
Bu anlattigin sekildeyse normal degil,problemin var.cim bicme sesi rahatsiz edeblilir,dikkatin dagilir ama buna sinirlenip atesler basiyorsa bi doktora git ya da doktorunu degistir.


  • duptıs  (14.07.22 14:28:08) 
bence problem. evet gürültü tr'de ciddi bir problem. ancak çim biçme makinesine ateşinin çıkması normal değil.


  • paintov  (14.07.22 14:28:27) 
Mizofoni var sanırım sizde. Bende de var. Hayatı cehennem ediyor bazen.


  • lapris  (14.07.22 20:25:03) 
Bence insan zaman zaman sese hassasiyet hissediyor Hamileyken bu durumu yaşadım tam uykuya dalıyorum gece bir araba geçiyor deliye dönüyorum.Belediyenin su tankerleri geçiyor diye kalbim yerinden çıkacak gibi oluyordu.Resmen aklımı oynatıyor dün.Arayip heryere şikayet etmisligim bile vardı.Fakat şuanda şartlar hiç değişmediği ve evin önündeki yol daha kalabalık olduğu halde hiç haberim olmuyor ruhum bile duymuyor ne gece nede gündüz


  • keditik  (14.07.22 23:37:11) 
Bazı insanlar sese karşı daha hassas oluyor. Mesela ben karşımdaki insan yemek yerken agzından çıkan sesi duyduğum zaman bile masayı sinirden deviresim gelir. Fakat çogu insan bu sesleri algılamaz bile. Dış sesler aşırı rahatsız ediyor. O sebeple dag başında sessiz bir yerde yaşamak şuan en büyül hedefim


  • limonlu eksi  (14.07.22 23:47:45) 
iyi bir noise cancelling yapan kulaklık alıyorsunuz ve white noise/brown noise dinliyorsunuz. çok rahatlayacağınızı düşünüyorum.


  • durme  (15.07.22 00:42:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.