[]

İzmir'e taşınmak

Sizce tatil yerlerine yakın olmak için İzmir, Antalya gibi yerlere taşınmak mantıklı mı? İzmir'de, Antalya'da yaşayanlar tatilin hakkını veriyorlar mı? Her fırsatta yüzmek gibi.




 
Hangi ilçede olduğuna bağlı. Karşıyaka'da oturan biri için dur iş çıkışı urlaya gideyim de yüzeyim demek bir istisna olur sanırım. Ama mesela aliagadaysan ve mesai de 5-6 gibi bitiyorsa dur akşam bir Foça yapalım denebilir. Her fırsatta dediğiniz için akşam iş çıkışı örneği üzerinden gittim, haftasonu cumartesi çalışılmayan ya da yarım gün olan bir işiniz varsa/olucaksa avantajlı tabii her fırsatta yüzme açısından.


  • encokbenisevinnolur  (13.07.22 17:56:29) 
Hakkını veren var merak etmeyin ama bu iş tamamen motivasyon işi.

Deniz hemen yanı başınızda olunca bu sefer de ben gitmiyorum diyebiliyor insan :)
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (13.07.22 18:17:38) 
Kişiye bağlı. Ben yaz boyunca hemen her hafta sonu foça'ya gidiyorum denize. Antalya'da yaşarken de mutlaka giderdim denize hafta sonu, sabah, iş çıkışı vesaire. İzmir Antalya kadar avantajlı değil bu anlamda, mutlaka bir ilçeye gitmek gerekiyor deniz için. Buralarda yaşayıp hiç gitmeyen arkadaşlarımda var.


  • Phoebe  (13.07.22 18:20:52 ~ 20.07.22 16:45:04) 
Urla'dan bildiriyorum, deniz çok kötü.


  • rakicandir  (13.07.22 20:08:04) 
35 yıllık Ankara'lı olarak 5 senemi İzmir'de geçirdim, ilk iki sene denize cok hevesliydim her fırsatta gittim sonraları yüzüne bile bakmaz oldum anca işe gidip gelirkene, Ankara'yı özledim geri döndüm, şimdi eski imkanları özlemeye başladım, insanoğlu bir garip :)


  • mirty  (13.07.22 22:24:56) 
Phoebe'nin bahsettiği arkadaş biziz. izmirde oturuyoruz, 14 yıldır çeşmeye 1 kere, foçaya 3 kere gittik, o da arkadaşların zoruyla, kendi kendimize hadi gidelim dediğimiz sadece 1 kere. hatta 5 yıldır evin önünde havuz var, 1 kere gidip yüzdük. hatta kuşadasında da aile yazlığı ve ayrıca ablamız var, oraya da bunca zamandır 3-5 kere gittik, gittiğimizde de 2-3 kere denize gitmişizdir.

arkadaşların dediği gibi, nerede oturduğunuzdan ziyade içsel motivasyonla alakalı, denize bizden çok daha uzakta oturan tanıdıklarımız var her haftasonu ya da tatil günü fırsat bulup bi yerlere gidebiliyorlar, biz evden çıkmıyoruz. yani zaman ve mekan bahane.

PS: Phoebe bizi kahvaltıya götür ordan da denize gidelim :)
  • halanne  (14.07.22 11:07:50) 
Bir aile kuracaksanız ben kesinlikle tavsiye ederim. Çocuklar denize doyuyor, ben denize aşırı düşkün olmayan biri olmama rağmen özellikle pandemide evden çalışırken her gün denize girdim. İstanbul’a göre yaşam da daha uygun ve daha sakin. İş anlamında sıkıntınız yoksa, hele hele de uzaktan çalışabiliyorsanız Ege çok güzeldir.
Bulunduğunuz yere göre gittiğiniz yer değişir en fazla, Karşıyakalılar foça’ya, Göztepeliler Çeşme’ye gider gibi

  • urasil  (14.07.22 11:28:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.