[]

Yabanci dil bilmeyen kisi yurtdisina nasil gidebilir?

Selam,

ingiltere'de yasiyorum, turkiye'deki ailem vize alip buraya ziyaretime gelmek istese buraya gelis icin nasil bir yontem izlemek gerekir?

Vize isi hallolur bir sekilde ama ingilizce bilmedikleri icin turkiye'ye gidip onlari alip buraya benim mi getirmem gerekir? Pasaport polisinin sorduklarini anlamazlar kesinlikle :/ bu tur durumlarda ne yapiliyor?

Simdiden tesekkurler

 
Pasaport polisleri, dillerini bilmeyen insanlara alışkınlar.
Karşılayacağınız yere kadar güzergahı çok iyi anlatın. Hangi levhaları takip edeceklerini öğretin.
Uçaktan inişte gruptan kopmasınlar.
Google, çeviri uygulamasını kullanmayı çok iyi öğrensinler.

Bir de iner inmez sizinle telefon irtibatı sağlamaları işini organize etmelisiiz. Hatta hemen görüntülü ararlarsa hem siz yönlendirebilirsiniz ve hem de tercümanlık yaparsınız.Bu durum onlara güven verir.
  • Mirket  (13.07.22 15:08:55 ~ 15:21:23) 
Ailem her sene Fransa'ya geliyor. Ne İngilizce ne Fransızca. Hiç sorun olmadı.


  • logisticsmanager  (13.07.22 15:19:19) 
eger cok yasli iseler ya bir tekerlekli sandalye ya da refakatci isteyebilirsiniz ucaktan inis icin.
genel olarak bu durumlar icin bir cok kisi ingilizce olarak bir kac soruya cevap veren bir kagit gonderiyormus ailesine, pasaport polisi soru sorarsa onu gosteriyorlarmis:) hatta kagitta sizin telefon numaranizi da yazabilirsiniz. kagitta da iste ne kadar kalacaklari, ne zaman donecekleri, nerede kalacaklari, ne icin geldikleri, sizin onlari gezdireceginizi falan cevaplayan seyler yazip ailenize gonderebilirsiniz. basip yanlarina alabilirler.

  • 65 derece  (13.07.22 17:35:05) 
Google translate'in çok güzel bir özelliği var. Herhangi bir metnin üstüne tutuyorsun, türkçesini gösteriyor anında. Google translate indirip nasıl kullanacaklarını gösterin. En azından indikleri zaman tabelalara bakabilirler.


  • anten  (13.07.22 20:18:19 ~ 20:18:49) 
ellerine seyahat planını anlatan bir kağıt verirsin polise onu gösterirler en kötü ihtimalle.


  • roket adam  (13.07.22 22:43:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.