[]

sizce kiralar düşüşe gider mi?

şöyle baktım da bi, evinden çıkan bir insan ya evsiz kalır ya da cehennemin dibine taşınmak zorunda kalır. bu kiralar nasıl dengeye gelecek? (dengede olmadığını farz ediyorum ülkenin ekonomik durumunda)

tutuluyor mu geçen sene 2binken bu sene 6-7bin olan evler?


 
Evler tutuluyor. Deli gibi yabancı akını var. Türkler desen hemen kabullenip maaşının %60ını kiraya vermeye razı oluyor. O yüzden düşüş olacağına ihtimal vermiyorum. En iyi ihtimal yatay gider.


  • mg3929  (13.07.22 02:22:16) 
İstanbul dışında maaşlara göre kiralar çok iyi. Bu soru istanbul için diye düşünüyorum. İstanbul'da kesinlikle düşmeyecektir. Dolar arttıkça yabancı geliyor. Gelen de gitmiyor. İranlı, rus, suriyeli ... hiçbiri dönmeyi düşünmüyor.


  • OrangeYellow  (13.07.22 02:25:03 ~ 02:25:55) 
nerede iyi mesela? ben ankara'da yaşıyorum ve pek iyi değil bence. referans aldığım noktalardan biri var mesela cehennemin dibi ankara'da. geçen sene asgari ücretin 7'de 1'i olan yer şu an asgari ücretin yarısı kira anlamında.

çanakkaleli olduğum için oraya bakıyorum orası da aynı şekilde.

edit: yabancı konusuna gelirsik de, geçen sene bu zamanlarda yeni bir eve taşındım 1-2 ay öncesinde deli gibi piyasayı araştırdım. şimdi kıyaslıyorum aynı miktarda boş ev var. arz sıkıntısı göremiyorum ortalıkta yani(bu ankara için)

aynı miktarda boş ev var geçen yıla kıyasla ama kiralar x3 olmuş. ev sahipleri gaza gelmiyor mu yani hiç?
  • floydian  (13.07.22 02:27:16 ~ 02:28:55) 
izmir'in en iyi yerinde 5-6 bin tl ye ev bulunabiliyor. öğretmen maaşı 12 bin tl civarı zaten. Eskişehir'de de benzer şekilde.

Asgari ücretli hiçbir zaman tek başına eve çıkamadı.Kira pahalılığı yönünden ele alınması gereken tek şehir istanbul.
  • OrangeYellow  (13.07.22 02:30:39 ~ 02:34:09) 
Tutuluyor. Emeklisi, memuru, işçisi artık şehir merkezinden çevre illere taşınmaya başladı. konut arzı artmaz ve enflasyon devam ederse fiyatlar da düşmez. Bunlar olmayacağı için de düşmez. Hem de hiçbir yerde. Yöneticilerin ise umrunda değil. Tek çözüm ücretlerin artması.


  • prole  (13.07.22 07:20:41) 
aynen öyle oluyor zaten. İstanbul'da okuma işi yavaş yavaş bitecek bence (dışarıdan gelen öğrenciler için), sonra çalışma da bitecek. Belki oda kiralama işleri çok artar hep Londra-Paris için anlatılan şeyleri yaşamaya başlarız. Fakat o ülkelerin başka illeri de gelişmiş, bizim İstanbul dışında çok seçeneğimiz yok.

Londra'da İngiliz yok hep dış zone'larda yaşıyorlar derlerdi, İstanbul o hale dönüşüyor.

Ek olarak kısmen alakasız bir şey söyleyeyim, araştırma görevlisi arkadaşım üniversite ücretleri (vakıf) yükseldikçe öğrenci kalitesi arttı diyor :D Eskiden orta sınıf kaydolabiliyordu artık olamıyor. Şu an gelenlerin para sıkıntısı yok zaten zengin, o yüzden okula odaklanıp daha iyi çalışıp daha iyi ödevler getiriyorlar diyor. Kirayı, ek işi vs. düşünen öğrenci yaşayamaz İstanbul'da.
  • nhk ni youkosu  (13.07.22 11:14:51 ~ 11:16:21) 
Yıllık enflasyon üç haneli olmuşken, TL ocak 2020'den bu yana değerinin %65'ini kaybetmişken (kaynak: Steve Hanke) kiraların düşeceğini sanmıyorum.


  • yürümeyin  (13.07.22 12:29:50) 
Enflasyonist ortamlarda hiçbir şeyin fiyatı düşmez.
Kira fiyatlarının görece olarak daha az artması ancak yurtdışından göçün geriye doğru başlaması ile mümkün olur.

İzmir'in en iyi yerinde 5-6 bine ev bulunuyor diyen arkadaşım bana Karşıyaka'da İzban-Sahil arasında 2+1 oturulabilir bir ev bulabilir mi acaba?
  • Mirket  (13.07.22 12:30:38) 
Yabancılar sayesinde asla düşmeyecek
+ bi de enflasyon sebebiyle.

  • photo85  (14.07.22 19:17:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.