[]

bir kurumdan/şirketten alınan ödemenin makbuzu nasıl kesilir?

e-arşiv portalda sadece serbest meslek makbuzu sekmesi var.
orada da kişinin tc no adı soyadı gibi sekmeler var ancak kurum ile ilgili bir sekme yok.

ödeme şirket/kurum hesabı üzerinden eft yoluyla geldi, orada da xyz araştırma geliştirme danışmanlık yazıyor gönderenin adı kısmında.

eğer önemliyse diye; açıklama kısmında "x işi avans ödemesi" yazıyor, ilgili iş için yapacakları ödemenin bir kısmı yani.

ek soru 1:
ben kendilerinden bilgileri istedim ancak göndermediler diyelim ki bir sebeple (böyle bir beklentim var kendilerinden). bu durumda napmam gerekir?

ek soru 2:
yanlış bilmiyorsam (yanlışsa bilen varsa düzeltsin) 7 gün içinde (resmi tatil vb. olsa o da dahil) makbuz kesmem gerekiyor kanunen. diyelim 10 gün sonra bana bilgileri aktardılar. o durumda napmak gerekir?

 
tüccar mısınız, serbest meslek erbabı mısınız?

serbest meslek erbabıysanız o dediğiniz yerden keseceksiniz.

tüccarsanız, yani şahıs vey sermaye şirketiniz varsa ve para bankadan geldiyse bir şey kesmenize gerek yok. işi yaptıktan sonra fatura keseceksiniz. para bankadan gelmediyse, en yakın kırtasiyeye gidip bir koçan para makbuzu alın, elle kesip verin kendisine. aslında buna da gerek yok. boş bir kağıda tarih atıp "x firmasından y lira alınmıştır" yazıp imzalayın.
  • kibritsuyu  (13.07.22 04:52:12) 
Serbest meslek erbabiyim.

Yazdıklarınızı biliyorum. Daha da özet haliyle sorduğum aslında şu:

e-makbuz sisteminde sadece kişi adına makbuz kesilebilecek şekilde sekmeler/boşluklar var.

Bense soruma konu olan durum için bir şirketten banka yoluyla ödeme aldım. Elimde sadece şirketin adı bilgisi var. Ama sistemde bu bilgilerle bir makbuz olusturamiyorum çünkü sistem öyle.

Yanlış bilmiyorsam fatura da kesemiyorum serbest meslek erbabiyim olduğum için.

Bu durumda napmaliyim?
  • encokbenisevinnolur  (13.07.22 14:34:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.