[]

istanbul'un gidilesi restoranları

gittiğim yerlerden sıkıldım, biraz sizlerden fikir alayım dedim. arada misafirlerim falan geliyor lazım oluyor çünkü.

gittiğiniz ve memnun kaldığınız en güzel restoran deneyimleri hangileridir diye sormak isterim. (bütçe sınırı koymadığımızı farz edelim ama yaklaşık maliyet yazarsanız da güzel olur)

lezzet, manzara, servis, eğlence gibi farklı kategoriler de yazabilirsiniz.

 
Fauna şu anda hakiki İstanbul gastronomi ilgilerinin en gözde mekanı. Kısıtlı sayıda rezervasyon almasının etkisi var ama o da olabildiğince butik bir hizmetin karşılığı. 2 sene önce "üff ataşehire kim gidicek" diyip gitmediğim günlerden şimdi gitmek isteyip rezervasyon denk getiremediğim dönemlere gelmek üzüci.
Git gide daha da duyulacak ve daha zorlaşacak, o yüzden listeye ekleyebilirsin.

Yeni lokanta fine dining konseptinin en mütevazı örneklerinden, kendi yorumlarına kattıkları mantı bence tabak olarak İstanbul'un en değerlilerinden.

Pizzeria il pellicano son dönem yükselen napoliten pizza geleneğinin ülkedeki ilk ciddi örneği. napolili salvatore ustanın mütevazı ama hakiki hizmeti göz dolduruyor. (iyice hürriyet kelebek köşe yazısına döndük hadi bakalım)

Balat sahil restoran şehirdeki en kaliteli meze-rakı deneyimini sunan bir işletme.

Helvetia'daki ev yemeğinin sıradan lokanta atmosferi dışında bulunabileceği en iyi örnek. Benzeri deneyim reşitpaşa'daki havan'dan'da bulunabilir, aynı zamanda vegan-vejetaryen seçenekler açısından tatmin edici.

Ordinary Bomonti zula ve batard'ın arkasındaki cihan kıpçak-üryan doğmuş ikilisinin son girişimi. Hiçbir şey türünün en iyi örneği değil ama kalabalık ve farklı seçenek isteyen gruplarla güzel atmosferde yiyip içmek için çok ideal.

Bir başka ikilinin(derin arıbaş-kaan sakarya) son girişimi olan basta neo bistro adı üstünde, fransanın meşhur sokak arası bistro tarzının incelikli dokunuşlarla yansıtıldığı bir işletme. Dana yanak favorim.

Turk by fatih tutak bir şef restoranı, başta çok hypelandığı için soğudum ve gidesim gelmedi ama sonraları gidip beğenen fikri nazarımda değerli insanları gördükçe bi gitsem mi oldum. Fine dining çerçevesi içinde türk yemeği sunumu.

Maybe fenerbahçe'de artisanal kahvaltı deneyimi sunan minik bir işletme. Skandal sosis ismiyle sundukları tabak ilgi çekici.

An istanbul yine reşitpaşa'da, son dönemlerin en iyi burgercisi. Benim yediğim en iyi burger ekmeği buradaydı, eti artık herkes iyi kötü pişirmeyi öğrendi ama ekmek konusunda fark yaratan sayısı az.

Horo burger ülkedeki tek gerçek sloppy joe yapan yer olabilir. Köfteli burgerden sıkıldıysan burası tam senlik! İçeri girer girmez ovv yee Horo yee dersen indirim yapabilirler. Instagram hesaplarını takip etmek de zevkli.

Tarabya'daki ratatouille bir pastane-kafe. yemeklerini yemedim ama tatlıları kaliteli, mekan da şık.

Noy tayland mutfağı için çok iyi bir örnek diyorlar, henüz denemedim ama baktım abartıyorum, ekliyim dedim. Gidip beğenirsen dön bana.

Hadi şimdi de kuzey afrika mutfağına uzanalım...
Zeytuna Cihangir'de bulunan güzel atmosferli, kendine Akdeniz restoranı diyen ama Akdenizin güneyine yakınsayan bir işletme. Fette yedim bir tek ama bayıldım.


Çok bilinen yerleri yazmamaya çalıştım ama "bunlar da bişey mi sen asıl şuraya git" diyecek babayiğit varsa buyursun.
  • Bruce  (12.07.22 04:29:58) 
Osmanağa, Serçini Special Lokantası - Tencere yemekleri müthiş. Makul fiyatlar
Üsküdardaki Kanaat Lokantası - Tencere yemekleri + tatlı tezgahı çok güzel. Yüksek fiyatlar

  • ankarakecisi  (12.07.22 18:28:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.