[]

Bu iş arkadaşının yaptığına alınır mıydınız?

Selamlar;

Pozisyonunuz gereği iş ile ilgili bir konuda kendinizi bilgisiz hissediyorsunuz. Bilgi düzeyiniz 2/5 diyelim. İş arkadaşınız bu konuda size yardımcı olabilecek X adında bir arkadaşından sürekli söz edip sizi bir araya getireceğinden, ona sorularınızı sorabilir nasıl yapabileceğiniz konusunda bilgi alabileceğinizden söz ediyor. Daha önce ona bir konuda yardımıniz dokunduğu için. Ama bir türlü sizi bir araya getirmiyor.

İş arkadaşıniz üstlendiği bir görev nedeniyle sizin eksik hissettiginiz konu ile başbaşa kalıp X'ten destek alarak işi teslim ediyor. İş arkadaşınızin bilgi düzeyi 1/5. Hemen akabinde size yazıp sizi X ile bir araya getireceğini yine söylüyor. Bu arada bu görüşmeler hepsi informel olacaktı. Yani iş arkadaşınızla sizin aranızda kalacaktı.

Ancak ertesi günkü iş toplantısında yoneticilerinize dışarıdan destek olması ve işin o kısmı için X'i öneriyor. Tabii siz şok oluyorsunuz. X sadece kendi aranızda kalacak bir konuydu. Ondan destek alıp sonra yola devam edecektiniz. Yöneticileriniz ise size danışıyor destek almak ister misin, istersen önden sen görüş X ile, diyor. İş arkadaşınizin sesi çıkmıyor böyle bir cevap gelince.

Bu konuda iş arkadaşıniza darilir mıydınız? Nasıl aksiyon alırdınız? Bu kişi iyi niyetli mi?

 
bu konunun sadece sizin aranızda kalacağı açıkça konuşulmuş muydu? öyleyse bozulmakta haklı olabilirsiniz. ama iş hayatında bilmediğiniz konu hakkında destek almak kötü bir şey değil. eğer o konudaki bilgi seviyeniz hakkında yalan söylemediyseniz tabii ki. eğer yalan durumu yoksa çekinecek bir şey yok. varsa arkadaşınızdan daha büyük dertleriniz var zaten.


  • ghilleinthemist  (12.07.22 01:39:11) 
İş arkadaşın sana yanlış yapmış. Madem toplantıda x'ten bahsedecekti, bunu önceden sana söyleyebilirdi. Ama sana söylediğinden farklı hareket etmiş. Bence x'in cebine de 3-5 kuruş girmesi hususunda x ile anlaşmışlar ve bunu sana söylememiş. Öyle olsa bile bunu sana söyleyip, o da kazansın, sen de öğrenmiş olursun diye önceden belirtebilirdi.


  • el conquerador  (12.07.22 03:31:44) 
@ghilleinthemist
Evet ikimiz arasındaydi yani açıkça denmese dahi bizim aramızda kalacağı konusu ikimizde de netti.

  • Bartebly  (12.07.22 08:47:10) 
Belki de sen 1/5 bilgin ile bunu nasıl yaptın sorusuna X’den yardım aldım demek zorunda kaldı.


  • archmage mahmut  (12.07.22 08:59:31) 
@archmage mahmut
Yok zaten toplantıda X'ten yardım aldığını söyledi.

  • Bartebly  (12.07.22 09:15:30) 
Sizin ilk olarak, yöneticiniz ile bu konuyu paylaşmanız gerekiyordu bence. “Ben bu konuyu 2/5 kadar biliyorum, biri bana destek olabilir mi?” gibi.. şeffaflık güzeldir, güven yaratırsınız


  • alcatraz  (12.07.22 10:12:35) 
yardim almak ve bunun bilinmesi neden kötü olsun. ben bunu anlamadim ?


  • safak efendisi  (12.07.22 10:15:36) 
is arkadasiniz x'e is paslamis. siz de yoneticinize "daha once arkadasimla bu konuyu gorusmus ve x'den unofficial olarak destek alabilecegimi konusmustuk. ben destek almaya acigim zaten" diye belirtin. is arkadasiniz is guzarlik yapmis sanki biraz. top sizden ciksin birakin. o kisiye de sonsuz guvenmeyin


  • 65 derece  (12.07.22 11:26:46) 
İş arkadaşınız sizi ikna unsuru olarak kullanmış gibi anladım olayı. Anlaşılan dışarıdan destek alınmasında sakınca görülmeyen bir konu, ben yine de bu olaydan sonra yapabilirliklerim konusunda daha ketum olurdum bu arkadasa karşı.


  • encokbenisevinnolur  (13.07.22 02:26:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.