[]

evde yoğurt mayalayamamak

çok sık yoğurt tüketen biri olarak kendi yoğurdumu kendim yapmak istiyorum.

evde, yayla maya, büyüyo( adını hatırlayamadığım bir kaç probiyotik maya daha var) bütün bu markaların toz mayalarını denedim ve her seferinde yapılan yoğurt sünme nedeniyle heba oluyor. Çıkan yoğurdun üst kısımlarının tadı yoğurdu andırırken alt kısım sünüyor ve tadı süt gibi kalıyor.

Arkasında yazan 45 derece yarım çay bardağı süte mayayı ekleyip aktifleştirin 20 dakika sonrasında 45 derece olan asıl yoğurt sütünüze bu mayayı ekleyin ve sütü sarıp 8 saat bekletin tarifine de birebir uyuyorum. ( gıda termometrem var ) Sokak sütü, günlük süt( sek, içim, torku), yağ oranı yüksek süt( mis, dost süt ) hepsini denedim sonuç hüsran. ( foto ekte )

Bu mayalarla sünmeyen tabir yerindeyse taş gibi yoğurt yapan var mı ? varsa bu işin püf noktası nedir ? Nerde yanlış yapıyorum?

 
Ben manda sutuyle karistiriyordum normal sutu, daha yogun bir yogurt oluyordu.


  • sopiro  (11.07.22 14:05:40) 
@respect

nispeten daha doğal ve yoğurdun probiyotik içeriğinin daha fazla olmasını istiyorum. Normal market yoğurdu ile mayaladığımda bir espirisi kalmıyor gibi geliyor.
  • joehigashi  (11.07.22 14:16:31 ~ 14:18:22) 
Activia Sade ile mayalıyorum, oldukça iyi oluyor. Sütü 41-42 derecede tutuyorum.


  • kaptankedi  (11.07.22 14:31:38) 
probiyotik maya ile yaptığın yoğurtlar sünme yapar. Neredeyse hepsinde durum budur.


  • yeninesiltupcu  (11.07.22 14:52:22) 
AOÇ KÖY YOĞURDU MAYASI, bunu deneyebilirsiniz.


  • yeninesiltupcu  (11.07.22 14:54:14) 
Bazı üniversitelerin Ziraat Fakultelerinin satış noktaları var. Google'dan aratabilirsin. Bir arkadaşım onlardan aldığı mayayla mayalıyormuş. Yıllarca aynı yoğurttan devam ettiriyorum. Deneyebilirsin.


  • Mirket  (11.07.22 15:15:56) 
www.youtube.com


Emir'i izleyerek yap, olacaktir
  • c1b2k3  (11.07.22 15:25:11) 
Jersey irki inek sutuyle mayalayin


  • rockinside  (11.07.22 19:08:27) 
Sütü uzun süre kaynatıp (fazla suyunun buharlaşması için) yoğurt makinesi kullandığımda ne maya kullanırsam kullanayım güzel oluyor.


  • inheritance  (12.07.22 00:32:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.