[]

Neyi degisen araba alinmaz?

Mesela on kaput degisirse alinmaz.

Ya da arabadaki hangi degisim ve hasarlar goz ardi edilebilir, hangileri edilmez?


 
temel olarak ağır hasarlı ama sigorta şişrmesi vs. yazılan araçlar alınmaz. alınacaksa da çok çok iyi ekspertiz yapılmalı ve fiyatı çok uygun olmalıdır.

değişen demek bu araç ortalamanın üstünde bir kaza yaptı demektir ama bu şart değil mesela ufak bir kazada benim aracın sol ön çamurluğu sivri bir yere takılıp yırtıldı mecburen değişti. özetle öyle çok net bir kural yok.

masraftan kaçmayıp bilinen güvenilir bir yerde airbag kontrolu dahil ekspertiz yaptırmak şart. bu durumda bile motor-şanzıman kısmında sorun çıkabilir.
  • orpheus  (10.07.22 23:11:05 ~ 23:14:15) 
Ben çok net söyleyeyim; kaput, tavan ve ön çamurluklardan biri bile değişmişse o aracı almam. Bir kere o hatayı yaptım. Sadece sağ ön çamurluk değişmiş diye aldığım araç sürekli masraf çıkardı. Daha da Davos’a gelmem dedim.


  • himmet dayi  (10.07.22 23:19:41 ~ 23:20:53) 
Tavanı boyanmış, ön çamurluk değişmiş, şanzımanı tamir görmüş araçlardan uzak durmak gerekir.


  • twelfth  (10.07.22 23:55:37) 
Direkler, şase işlem gördüyse uzak durmalı diye biliyorum.


  • selimcigimisik  (11.07.22 00:17:26) 
direk ve şasede işlem +1


  • duster  (11.07.22 10:09:44) 
tavan, direk, kaput işlem görmüşse dikkatli olunması gerekir. tabi bu iş her araba özelinde farklı. ön çamurluk denmiş. ben ön çamurluğu değiştirdim. kaza falan yok. ufak tefek sürtmelerden dolayı hem de parça plastik olduğundan değiştirdim. bunun ön yargısıyla gidersen araba bulamazsın


  • paintov  (11.07.22 11:37:56) 
Marşpiyeli kaldırıma sürtüp yamulttum. Hiç yaptırmadım öyle kaldı. Aracımı satarken normal piyasasında sattım.

Arkadaşım aynı yere sürttü yamulttu. Yaptırdı. Alıcılar hep şüpheyle yaklaştı. Almak istemedi.
  • iddaaci  (11.07.22 12:18:52) 
Ön çamurluktan ziyade arka çamurluk değişen arabadan direkt kaçarım. Arka çamurluk denen nane baya kesilip tekrar kaynak yapılan bir bölge.

Kaput ve ön çamurluk içinde iyi araştırma yapmak lazım ama yanaşmam çok zorda kalmazsam.

Tavanı zaten söylemeye gerek yok bence.
  • bigcaptain  (11.07.22 13:31:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.