[]

nikotin yoksunluğu

bugün itibariyle sigarayı bırakalı 22 gün oldu. bıraktığımın ilk 3 günü nikotşn sakızı kullanmıştım, sonrasında ihtiyaç bile duymamıştım.

fakat son 4-5 gündür sinir stres ve odaklanamama problemleriyle ciddi bir nikotin yoksunluğu çekiyorum. kanıma nikotin girmeyeli 20 gün gibi bir süre oldu.

bu krizler ne zaman geçecek?
canım asla sigara istemiyor(ki o dumanı falan da istemiyorum asla) ama nikotin istiyor gibi bir durum oluştu artık.

 
1 sene devam eder. Hic durmadan, siddetini kaybetmeden. Ben yedinci aydayim. Bazen kriz geciriyorum resmen. Biraz daha sabir. Sunun surasinda gunese ne kaldi.


  • Kirmizibavul  (11.07.22 01:06:15) 
nikotin krizi hiç durmadan, şiddetini kaybetmeden bir sene filan sürmez. fiziksel olarak vücudu tamamen rahat bırakması taş çatlasa bir hafta sürüyordur. sizi etkileyen kısım psikolojik bağımlılık. ona da ne tavsiye verilir bilmiyorum açıkçası. sigarayı kafada bitirmeden, "ben bu saçma şeyi niye yapıyorum? niye içiyorum?" diyemeden bırakmak gerçekten zor. sigarayı uzun vadede başarıyla bırakabilmek için klasik tabirle kafada bitirmek lazım diye düşünüyorum. irade savaşına girerseniz, sigarayı bırakarak önemli bir fedakarlık yaptığınızı düşünürseniz o hissin kaybolması mümkün değil.

ha arada kısa dönemli olarak vurabilir bunlar, yeni bırakmışsınız sayılır, ona yapacak bir şey yok. gerekirse kafanızı duvarlara sürtün, oturup ağlayın ama içmemeye çalışın. o istek geçiyor çünkü. her geçen gün daha da azalıyor.
  • der meister  (11.07.22 01:15:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.