[]

ThinkPad alma

Selamlar,

Şimdi monster-huma marka model bir notebook'um var. Güç olarak her ne kadar iyi olsa da 3 yıl dolmadan su koyvermeye başladı. Batarya öldü, ısınma sorunları başladı, bi anda desarj olmuş gibi kapanıp fişe takmazsam açılmama gibi tripler geliştirdi, batarya ömrü azaldı falan filan. Hor da davranmadım aslında, niye böyle oldu bilmiyorum. 3 sene sanki bir notebook için gayet az bir süre.

Ondan diyorum ki bu sefer ThinkPad'lerin iyisinden alayım, 5-6 sene kullanayım. Ofis işleri ile uğraşan en fazla çok basit adobe ai işi yapan biriyim. Ondan işimi fazlasıyla görür. Şirketler vs. de dayanıklılığından bunları seçiyor diye biliyorum. Güncel ince kasa bir şey alabilirim fiyatlar daha da arşa çıkmadan.

Gel gelelim sorumuza, thinkpad nereden alınır? Hepsiburada da falan 3. parti satıcılar var ama ben 3. parti satıcıdan almak istemiyorum. Yani kurumsal kimliği olmayan bir firmadan almak istemiyorum. Ahmetler Kundura diye pazaryerinde dükkan açmış birinden pc almak içime sinmiyor. Bu noktada siz nereleri önerirsiniz? Güvenilir ve kurumsal satıcılar kimlerdir?

Çok teşekkürler şimdiden.

 
Thinkpadler o dedigin yerlerde satilmiyor teknksa mediamarkt gibi cunku kurumsallara satilan urunler normalde.


  • floydian  (10.07.22 14:53:48) 
neden M1 li bir apple dusunmuyorsun?


  • idexo  (10.07.22 15:22:02) 
@floydian zaten teknosa da pazar yerine dönmüş. Orada olanların hepsi saçma satıcılardan. Belki bir umut sormak istedim vardır bir alternatif yolu diye düşünerek.

@idexo tüm ekosistemim windows. Kullandığım yazılımların çoğunun windows lisansı var. Ondan apple ekosistemi şu aşamada son ihtimal benim için.
  • ManikD  (10.07.22 15:25:54) 
Dell latitude öneririm eğer dayanıklılık arıyorsan.


  • OrangeYellow  (10.07.22 15:37:53) 
bu tarz ürünleri genelde proje bazlı çalışan şirketler satarlar. genelde de web siteleri xxxsunucu.com, zzzmarket.net, cccbilgisayar.com (durduk yere reklam yapmayalım :) )tarzında olur ve görece basit durur. daha çok ihale ve teklif usulü çalıştıkları için çok önem vermiyorlar siteye. ama kendileri ile doğrudan iletişim kurarsanız ofiste ödeme ve ofisten teslim şeklinde ürününüzü alabilirsiniz.

eğer mobil workstation istiyorsanız hp ürünlerini tavsiye edebilirim. kurumsal alanda hp enterprise adı altında yeni bir yapılanmaları var. garanti ve destek hizmetleri gerçekten güzel.
  • bravoteam  (10.07.22 16:07:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.