[]

4.doz aşı hakkında

Dünyada 4.dozu yani ikinci booster'ı olan var mı?

2019 model virüsten üretilen şey hala etkili mi araştırma gördünüz mü hiç?

Bir arkadaşım (3 biontechli) baya sert geçirdi ama üçüncü aşıdan 6-7 ay geçmişti. Gerçekten o sürede etkisi geçiyor mu yoksa zaten pek etkili değil mi, veya aşısız olsa çok daha kötü olacaktı da 3 doz anca "ağır" seviyesine mi düşürebildi... bir sürü ihtimal var.

Ne yapmayı düşünüyorsunuz?

edit: ben açıkçası mutasyona uğramış virüsle hazırlanmış aşı gelse onu olmak isterim.

 
Dünya genelinde hala 1000+ kişi bu virüsten ölüyor, 4 5 6 ne kadar doz varsa hepsini olurum ben.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (10.07.22 14:46:47) 
Cok asi urettiler artil bu noktadan sonra olay ise yarayip yaramamasi degil. Milyar dolarlik endustri bu


  • floydian  (10.07.22 14:55:00) 
Amerika’da risk grubunda olanlar, seyahat edenler, bazi meslek mensuplari (egitim alaninda calisanlar) icin dorduncu doz asi saglandi, ben de oldum gecen ay. Halihazirda ne asi varsa olup asilarimi surekli guncel tutmaya devam etme niyetindeyim. Kapali ve havasiz alanlara cok girmemeye calisiyorum, girersem de maske takiyorum ve sureyi kisa tutmaya calisiyorum. Hala cok agir covid geciren, long covidle cebellesen bir suru insan taniyorum.


  • feliss  (10.07.22 15:09:53) 
uğur bey yeni aşı üretecekti mutasyon için ama eskiler verilmeye devam ediliyor.

gencim, hastalığım yok. o yüzden hiç aşı olmadım. bunu da olmam.
  • rose parks  (10.07.22 15:22:47) 
kaleci +1
feliss +1

Aşı bulunmuşken olmayıp teorilere sığınmak bana da garip geliyor. Ekşi'de 4. dozla ilgil başlık (orada 6 diye açılmış) aşı karşıtı dolu. Herkesin kendi kararı ama zaten önceki dozdan sonra 6 ay olmuşken ben öyle mi böyle mi demeden olurum, ailemde herkese de randevularını aldırdım.
  • dreamnesiac  (10.07.22 15:24:50) 
Aşılardan önce covidi geçirmiş bir Aile olarak aldık randevularımızı. Bilime sığınmaktan başka çaremiz olmadığını biliyoruz.


  • invictae  (10.07.22 20:27:18) 
3 biontekliyim, virusun durumuna bakarak karar verecem. Yakin zamanda etrafimda gecirenlerin hepsi hafif ve ayakta gecirdi, eger bu sekilde devam ederse 4.yu olmam herhalde. Eger hastaligin seyri degisirse gider olurum.


  • cooperr  (10.07.22 20:32:49) 
Mutasyona uğramış virüsle hazırlanmış aşıyı tercih ederdim ama o gelir mi, ne zaman gelir belirsiz, hazır aşı varken olayım diye düşünüyorum.

Aşı hakkı çıktığından beri deniyorum, Kadıköy'de randevu yok, enteresan.
  • hair freak  (13.07.22 10:27:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.