[]

Bu kaplumbağanin yaşı kaç?

Merhaba. Yıllar önce tahminen 20 sene vardır. Bahçede bir kaplumbağa bulmuştum. Tabi o zamanlar kaldığımız yerde yapılaşma azdı. Ve her yer agaclikti. Şu an o kaplumbağayi tekrar bulduğumu düşünüyorum. Olduğu yer sadece 1 dönüm kaldı. (yapılaşma yapılmayan)
Bu kaplumbağanin yaşı kaçtır acaba.
İkinci sorum ise yaşadığı yere de bina dikecek gözü dönmüşler. Ben bu kaplumbağanin yalnız olduğunu düşünüyorum ve aklımda milli parklar şube müdürlüğünü arayıp onu daha güvenli kırsal bir alana postalamak.
Lutfen fikirlerinizi bildiriniz? Teşekkürler.

Merhabai.hizliresim.com

 
Halka ve bölüm hesaplamasından yaklaşık 13-15 yaşında olduğu çıkıyor ama bu asla kesin değilmiş.

www.wikihow.com.trğaların-Yaşı-Nasıl-Anlaşılır

Tek başına değildir bence, mutlaka bir ailesi ya da sürüsü vardır. Belki de bölgesinden uzaklaşmıştır.

Ben olsam hiç dokunmazdım kendi habidatına.
  • John Bloor  (08.07.22 11:53:27) 
@john muhtemelen 15ten büyük. ve yalnız olduğunu zannediyorum.
dediğim gibi habitatı kalmadı. şehrin ortasında son bin metrekarelik alan. önceden çok seyrek görünürdü. şimdi alan kalmayınca sık görünmeye başladı. ben de istemiyorum göndermek ama üzülüyorum da orda durmasına artık.

  • gameofannen  (08.07.22 12:05:42 ~ 12:06:27) 
duyarlılığın için tebrik ederim. en kötü ihtimal köye giden bir akraba bulup verirsin


  • legalize marijuana  (08.07.22 14:14:23) 
Köye de göndermeyi düşündüm. Ancak sonra düşününce köyde her yer tarım arazisi.yogun olarak traktör kullanılıyor. Ezerler diye korktum


  • gameofannen  (08.07.22 23:41:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.