[]

cilt bakimi icin neler yapiyorsunuz

hangi urunleri kullaniyorsunuz markalariyla yazar misiniz.

goz cevresi kremi cok onemli mi. mesela el kremini yuze, goz cevresine surunce ne oluyor?

bir de aktarlarda satilan yaglardan kullaniyor musunuz (hangi bolgelere, hangi yag)

ben yillardir sadece la roche temizleme jeli ve la roche gunes kremi kullaniyorum. ilaveler yapmak istiyorum.

yas 30+

 
Yüzümü Bioderma'nin şu ürünü ile yıkıyorum:
Bioderma Sébium Foaming Gel: www.trendyol.com

Güneş kremi ise Bioderma:
images.app.goo.gl

Hayatımda ilk defa göz çevresi kremi aldım geçen ay direkt fabrika satış mağazasından:.
ty.gl

Bir de aynı yerden şu nemlendiriciyi aldım:
www.trendyol.com

Ama bu son ikisini sürmeyi unutuyorum. Pek krem/nemlendirici kültürüm/alışkanlığım olmadı. Oturtamadim hiç.

Yaş 28.
  • Amaranta ursula  (07.07.22 23:49:39 ~ 23:59:11) 
Cerave'in temizleyicisiyle nemlendiricisini, Solante güneş kremi, Medik8'in retinalini ama bunun fiyatı çok uçtuya muhtemelen bitince klasik Acnelyse retinoik asit kullanırım yine. Bunun dışında By Wishtrend C vitamini serumu bir de Revolution niacinamide kullanıyorum. En büyük yatırımım da sigara kullanmıyorum. Göz çevresi derisi ince bir yapı el derisine sürdüğün kremin yoğunluğunu tolere edemez tepki verir, muhtemelen milia falan oluşur.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (08.07.22 00:00:02) 
Fazlasiyla underrated kalan iki sey soyleyeyim;

Bol bol su ic.
Yazin gunes olsun olmasin, her gun yuzune gunes kremi sur.
  • baldur2  (08.07.22 05:20:02) 
The Original veya Kiehl’s marka Retinol kullaniyorum. Sizin de yasiniz geregi yapabileceginiz en onemli eklenti bu olabilir.

CeraVe’nin farkli turlerde cilt temizleyicilerini kullaniyorum. Biri jel biri kopuk vs. ya o ya o seklinde.

Yazin LaRoche, Cerave veya Avenw nemlendiriciyi Avene gunes kremiyle karistirip suruyorum sabah.

Keyfime gore kil maskeleri, salicylic acid veya kolajen maskeleri yapiyorum. Kolajenin cok da bir etkisi olmadigini biliyorum bu sekilde, ama iste keyif olsun, self care vs diye.

Yakin zamanda peeling alirken kadin bir goz serumu da onerdi, onu kullanmaya basladim. Rutinin birnparcasi degildi. Faydali oldugunu sanmiyorum.

Iki kez botoks yaptirdim, yine bulsam yapan bir yer yine yaptiririm.

Son zamanlarda cok cok vaktim varsa youtube’da unlu insanlarin Vogue videolarindaki cilt bakim rutinlerini izliyorum. Bazi konularda guzel fikirler verdi. Eglenceli.

Cok az makyaj yapiyorum (goz kalemi falan yani is gunlerinde. Cildimi kapatan bir sey surmuyorum.), sigara icmiyorum. Yas 38.
  • sopiro  (08.07.22 05:21:06) 
baldur2 yazmış ama tekrar etmekte fayda ilk olarak bol su içiyorsunuz ve sabah akşam mümkünse 50 koruma faktörlü güneş kremi sürüyorsunuz. sadece yüzünüze değil hatta, kollarınıza, kulaklarınıza, boynunuza da. yıllardır düzenli olarak sadece bunu yapıyorum ve hala yaşımdan en az 8 yaş küçük gösterdiğimi söylediklerinde kıkırdıyorum. maalesef bronzlaşmak cildin büyük düşmanı.

sabah ve akşam yüzümü otacının yüz temizleme köpüğü ile yıkıyorum.
tonik olarak yine otacının gül suyunu ve misshanın hamamelis serisinin toniğini kullanıyorum.
sabah akşam göz çevresi kremi olarak missha kullanıyorum.
yine sabahları missha hamamelis serisinin nemlendiricisini sürüyorum.
hepsi emildikten sonra çok az güneş kremini yüzüme sürüyorum ve 15 dk sonra pure beautynin 50+sbf bb kremini uyguluyorum.
akşamları bu rutinde nemlendirici öncesi cildimin tipine göre kullandığım (karma yağlı) serumlarım var. onlardan birini seçip sürüyorum.
haftada iki kere missha'nın uyku maskelerinden yapıyorum.
düzenli olmasa da haftada bir göz çevresi maskesi yapıyorum.
yine iki haftada bir misshanın meşhur bir peelingi var, onu uyguluyorum.

not: misshanın ürünlerinden çok memnun olduğum yazıdan bellidir ancak alırken hayvan deneyi yaptıklarını bilmiyordum. bu yüzden ürünleri bitince napacağımı bilmiyorum :(
  • baskabirsekildeolabilirdi  (08.07.22 10:07:40) 
el kremini yuze goze surmeyin. el kremleri genelde yogun yapida oluyor, Kaleci'nin yazdigi gibi goz cevresinde milia (minik yag bezeleri gibi bir sey) yapma olasiligi cok yuksek. yuzunuzde de asiri yaglanma, komedon gibi seyler yapabilir.

ben lekeli ve karmadan yagliya bir cilde sahibim. bir urun almadan once genelde dermokozmetik urunlerin yogun olarak bulundugu eczanelere gidip aklimda ne varsa soruyorum, sonra ba;ka eczanede de ayni seyi yapiyorum, varsa deneme urunu aliyorum ve ona gore alisveririmi yapiyorum.

tonik kullanmiyorum.
aksam rutinim temizleme, caudelie vinoperfect serum uzerine perricone md yaslanma karsiti ve gene caudelie goz kremi kullaniyorum. araya bir de jumiso all day bright serum soktum simdi. cok nemsiz hissedersem la roche poseyin cok basit olan bir nemlendiricisi kullaniyorum. yaz sonunda da bioderma pigmentbio serisine gececegim lekeler icin.

sabah rutinim ise cok basit. temizleme jeli, caudelie vinoperfect serum ve gunes kremi.

urunu almadan once yapabilirseniz deneme boyu alin, uruner pahali ve cildinizle uyusmayabiliyor bazen.

peeling adimi da onemli. ben topicremin yuz ve vucud icin olan oldukca narin yapili bir peelingini kullaniyorum.
bu zamana kadar oldukca basit bir rutininiz varmis bence birden cok yogun bir seye girismeyin, cildinizin dengesi bozulmasin.
  • 65 derece  (08.07.22 10:52:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.