[]

termosifon meselesi

yazlıkta güneş enerjisi var ama kışın da geliriz diye termosifon da taktırmıştık üç yıl önce. iki yıldır çatıdan gider borusuna su sızıyor. usta geldi, baktı, anlamadığım bir şeyler söyleyip bu yanlış monte edilmiş, termosifon suyu çatıya çıkıyor dedi.

az önce evin dışındaki su vanasını kapattım. termosifon doluydu, içindeki su da 53 derece gösteriyor. normalde ana vana kapalı olsa dahi depoda su olduğu için bu su bitene kadar çeşmeden akması gerekir diye düşündüm ama muslukları açtığımda damlası dahi gelmedi. emniyet ventilinden su boşaltayım dedim, oradan gelen de soğuk su.

ben anlamadım bu işten, neden oluyor bu?

 
Sızıntı sebebi sadece termosifonsa iptal ettirin ve güneş enerjinize rezistans taktırın.

www.rezistansmarket.com

bizim yazlıkta da elektrikli termosifon vardı ve termosifona geçmek için 2-3 vanayı kapatıp açmak gerekiyordu. Bunlar doğru yapılmazsa su taşıyordu filan. Rezistansa geçince hiç gerek kalmadı. Hava soğuk ise rezistansı açıyoruz. Direkt güneş enerjisinin içindeki su ısınıyor.
  • faithless  (07.07.22 22:28:19 ~ 10.07.22 10:24:46) 
termosifonlar kapalı sistem. dışarıdan su girişi olmazsa içindeki su da akmaz, akamaz. yani vanayı kapatıp sıcak su açtığınızda bitene kadar akmaz. emniyet ventilini bilmiyorum.

ben de yukarıdaki arkadaşın tam tersini söyleyeceğim. termosifon varsa güneş ennerjisini iptal ettirin, termosifon kullanın. yazlığın tadilatı sırasında eskiyen güneş enerjisini söktürdüm, yerine de elektrikli termosifon taktırdım. eğer yılda 1-2 aydan fazla gitmiyorsanız, 3 kişiden de fazla değilseniz güneş enerjisi bedava falan değil. termosifonun kurulum fiyatıyla güneş enerjisinin kurulum fiyatı arasındaki fark ile yaklaşık 10 yıl elektrik parası ödeyebiliyorsunuz, oturdum hesapladım. her sene geldiğinizde çalışmayan güneş enerjisi için verdiğiniz tesisatçı parasını da hiç saymıyorum (her sene istisnasız... bi şamandıra bozulur, bi çekvalf bozulur, bi kollektör kırılır, her yaz ilk gelişte tesisatçı gelir, 100-200 alır gider). tabii daha uzun kalıyor ve 10 kişi yıkanıyorsanız bu hesap geçerli değil.
  • kibritsuyu  (08.07.22 07:20:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.