[]

bir whatsapp sorusu da benden

aşağıda ikinci bir telefonda sim kartsız whatsapp kullanma sorusu sorulmuş. bir benzerini de ben sormak istiyorum.

whatsapp'ı yeni telefonda kullanayım, ama eski telefonumdaki whatsapp'a da erişebileyim istiyorum. kullanmama gerek yok. işle ilgili bir sürü yazışma var, gönderilen evraklar var.

bütün konuşmaları ve medyayı yedekten geri yüklemeyi de biliyorum ama bunu istemiyorum. gereksiz konuşma ve medya, gereklilerden kat kat fazla. 3-5 işle ilgili yazışmayı fotoğrafı görücem diye ne var ne yok yeni telefona geri yüklemek istemiyorum.

yeni telefona sıfırdan başlayayım, ama yeni telefonda whatsapp'ı aktive edince eski telefondaki yazışmalar konuşmalar fotoğraflar erişilemez olmasın.

olabiliyor mu böyle?

 
yeni telefona whatsapp kurun. kod gönder diyerek telefon numaranızı girin. eski telefona gelen kodu yeni telefona girdiğinizde whatsapp kurulmuş olacak.arşivi yükleme demeniz yeterli. eski telefonda da chrome dan webwhatsapp ı açın ve QR Code u tanıtın. iki telefonda da whatsapp açık olacak


  • janavarorion  (06.07.22 23:02:43 ~ 23:03:28) 
yeni telefona whatsapp kurup kod gönder diyince kod niye eski telefona gelsin ki? yeni telefona gelmez mi?

farklı bir telefon numarası yok. bir tane kendi numaram var. sim kartı çıkarıp yeni telefonuma takacağım. eski telefon öyle boş boş duracak. ama açıp mesajlara, resimlere ulaşabileceğim.

kod gönder diyip yeni telefona kod alırsam eski telefondaki whatsapp kapanıyor. usul değiştirmedilerse daha birkaç yıl önce denedim onu.
  • kibritsuyu  (06.07.22 23:13:34) 
nedense sim kart eski telefonda kalacak diye düşündüm ben :)

o zaman alternatif yol; yeni telefon için whatsapp a yeni bir bir mail adresi tanımlayıp yedeği o mail adresine alacaksınız.

eski verilere ulaşmak isterseniz eski telefonda whatsapp ı açıp (yeni telefondaki kapanacak) yediği geri yükle diyecekseniz (eski mail adresiniz kayıtlı)

sonrasında yeni telefonda tekrar wwhatsappı açıp (yani mail adresi tanımlı) yedeği yükle dediğinizde eski konuşmaların olmadığı bir yedek gelecek

biraz karışık oldu gibi ama mantık böyle . olay mail ve yedek ile alaklı
  • janavarorion  (06.07.22 23:37:37) 
ben bunu yaptim. soyle oldu tam olarak. yani normalde erisilemez oluyor, cunku ekranda uyari cikiyor ve arkasina gecemiyorsun ama bir seyin silindigi yok.

1- yeni cihaza whatsappi kurdum, yedegi yuklemedim tertemiz acildi.
2- eski cihazda whatsapp erisimi tabii ki gitti yenisinde aktive edince. ona da cozum buldum.
3- yeniden eski cihazda sms aktivasyonu yaptim o ekranda cikan uyariyi takip ederek. ve internet erisimini kestim (sadece Whatsapp'in, Android'de bu mumkun, iPhone'da wifi'dan kesemiyorsun)

4- yeni cihazda yeniden etkinlestirdim ve kullanmaya devam ediyorum. eski cihazda Whatsapp internete baglanmadigi icin hala aciliyor, yani en azindan konusmalari gorebiliyorum istersem.

simdi baktim evet hala calisiyor 2 sene sonra bile.
  • supergirl  (07.07.22 00:04:58 ~ 00:06:26) 
@supergirl

eski telefonda interneti kesmek iyi fikirmiş. böylece eski telefonun, whatsapp başka nerede aktive edilmiş haberi olmaz.

fakat bunu niye iki aşamada yapıyoruz? yani doğrudan yeni telefona kod isteyip tertemiz açmadan çnce eski telefonun internetini kessek ya. yeni telefona kod gelince eski telefonun bundan hiç haberi olmaz, internete bağlayıp whatsapp açana kadar durur gibime geliyor. yani yeni telefona kod isteyip eskisinde uyarı çıkarttırmaya, sonra uyarıdaki yolu izleyip geri aktive ettikten sonra interneti kesmeye niye gerek duyuyoruz? en başta kessek?
  • kibritsuyu  (07.07.22 07:10:56) 
olur tabi. ben basta akil edemedim o yuzden asama asama yazdim. direkt interneti kesin, yeni telefona kurun bitti gitti.

hatta daha iyi olur cunku whatsapp'ta sms gondermenin bir sure limiti var.
  • supergirl  (07.07.22 13:43:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.