[]

Temeli olan biri ALES'e nasıl çalışmalı

ALES'e yaklaşık 1 ay kaldı. En verimli ve doğru şekilde nasıl ve nerden çalışabilirim. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi. Temelin iyi diyebilirim, üni sınavında sayısalda 7 bine girmiştim




 
Sayısalda 7bine girdiysen alesi rahat yaparsın. Ben çalışmadan sayısalda 89.5 aldım, lisede sayısalcıydım ama eşit ağırlık bölümü okudum. Yanlış anlama bunu kendimle övünmek için demiyorum, hızlı yaparsan ve temelin varsa kolayca halledebileceğini belirtmek için söylüyorum. Sınava girmeden sadece türkçe mantık sorularının çözümüne bir gün bakmıştım, sınavda mantık sorularına zaman kalmadı :) Yapman gerekenler şunlar;

Türkçe mantık sorularının belli bir çözüm şekli var, youtubeda çok iyi anlatıyorlar onlara kesin bak.
Geometride basit formüllere bak üçgenler ve çokgenler ile ilgili.
Matematikte yine paslandığını düşünüyorsan konu başlıklarına çok hızlı bi göz atıp formüllere bak, biraz konu bazında soru çöz. 2 günden fazla ayırma buna.

İlk 7bindeki biri süre yetmesi durumunda rahat sayısaldan 90 alır. Dediğim konulara bikaç gün baktıktan sonra full deneme çöz hızlan. En önemlisi hız. Denemeleri sınavdaymış gibi ara vermeden süre tutarak çöz. Sayısal puanı istiyorsan matematikten başla çözmeye.
  • mg3929  (06.07.22 20:10:33) 
Çıkmış ales sorularına ulaşın ve çıktılarını alın. Vakit buldukça sınavdaymış gibi süre tutarak çözersiniz. İsterseniz sayısal, sözel olarak ayrı zamanlarda süre tutup çözebilirsiniz. Sonra da yapamadığınız, yanlış yaptığınız sorular üzerine yoğunlaşırsınız. Konu eksiğiniz kalmaz.


  • sevilen progressive türkücü  (06.07.22 21:46:02 ~ 07.07.22 00:50:53) 
eski ales sınavlarından, sınava kadar 5-10 tane çözün. temel var ve ilk 7000 deyseniz çokta çalışma gerektiren bir durum yok. süre ayarlama olayını çözmeniz gerekiyor sadece. böyle dedik diye de iyice salmayın tabi ki :D


  • janavarorion  (06.07.22 22:17:56) 
Merhaba, yaparsın edersin kısımlarına çok güvenmeyin, lütfen çalışın :) ben 3 binlerdeydim, çalışmam gerekti. Takıldığım yer sözel mantıktı mesela, oradan sürekli 5 soru kaybediyordum, hem zaman hem puan kaybı.

Önce biraz deneme çözüm, çıkmış sorular tabii ki. Nerelerde eksiğim var belirledim, bu sefer oraya yönelik çalıştım. Benim Türkçeyi hızlandırmam gerekiyordu mesela, oturdum sadece Türkçe deneme de çözdüm, sonra hepsini beraber çözüm vs.

Genelde çıkmış sorularla ilerleyin, başka soru bakmayın çünkü taklit edemiyorlar çıkmış soru dışındakileri.

YouTube’dan Türkçe paragraf taktiklerini kesin izleyin ve uygulamaya çalışın, baya etkili.

90 üzeri alın ve TÜBİTAK bursuna da başvurun :) Kolay gelsin
  • damba  (06.07.22 23:03:29) 
Hocam güvenmeyin. İnsan yaşlanıyor. Hız kaybediyor. Alın bir tane konu anlatımlı şöyle hızlı hızlı geçin. Mesele soruları çözmek değil; okumaya, kalem tutmaya, sıkılmadan 2 saat oturmaya alışmayla alakalı.

Temel varsa 1 haftada biter zaten.

Paralelde de 5-6 deneme çözersiniz.

Hiçbir şey yapmadan 80 alırsınız zaten. Ama sizin gibi çok kişi var. 80-85 arası yığılma oluyor. +90 puan kesinlikle fark eder.
  • nickini vermek istemeyen uye  (06.07.22 23:57:55) 
Bu üniversite sınavından farklı bir sınav. Bilgi değil de daha çok hız gerektiriyor. Tıp fakültesi bitirmiş arkadaş sayısaldan 75 aldı mesela bir örnek.


  • OrangeYellow  (07.07.22 00:03:00) 
Herkese çok teşekkürler


  • namidigerkokuc  (07.07.22 10:14:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.