[]

Araba Silkelemesi

Herkese selamlar,

Şöyle ki geçen gün yağ bakımını yaptırdım aracın.

Servis sonrasında hızlanma sürecinde 2. vites ya da 4. vites farketmeksizin ivmelenme süresince random olarak araç silkeleniyor. Servisten çıktıktan sonra olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Çevre yolunda 110-120km civarı hareket halindeyken biri arkamdan gelerek yol istedi, biraz hızlanıp sağ şeride geçeyim derken araç böyle bi anda sanki yanma sürecinde pıt pıt diye hava atıyor, sanki bi bilya-rulman işini yapmıyor da yalpalıyor gibi 4-5 saniyelik silkeleme yaptı, o gazı randımanlı olarak almadı... o sırada yan şeride geçip yavaşlamıştım ve normale döndü. sonrasında ise dediğim gibi hızlanma sürecinde sanki 2den 3e atmam gereken yerde 5'e atmışımcasına normal sürüş sürecinde titreme oluyor ama random.

benzinli, manuel araç.

fikirlerinizi paylaşırsanız serviste bende çok silkelenmem diye umuyorum.

 
Araç Nissan Qashai mi? Yazılım güncelleme ile bazen silkeleme yapıyor


  • alp9900  (06.07.22 18:02:00) 
yok hocam opel vectra 20 yaşında.

biri bujilerden olabilir dedi, biri triger kayışı olabilir dedi. olabilir de olabilirler dönünce bende duyurununda fikrini almak istedim.
  • tenyalar bagirsakta yasar bagirmasakta  (06.07.22 18:06:12) 
Sorun bilya sorunundan ziyade yakma sistemi gibi geldi bana. Bujiler olabilir.

Eski arabalar tamire bakıma gidince, muhakkak başka sorun peşinden geliyor. Tamircileri suçlamıyorum ama hem burnuma pis kokula geliyor bu tarz işlerden.
  • piotr  (06.07.22 21:34:30) 
Sorun bujilerde olsa aptal çalışma olurdu. Çalışma sesinde gariplik olurdu. Bence şanzıman olabilir.


  • alp9900  (06.07.22 23:04:43) 
Çalışan motorda silkeleme ya ateşleme sistemindeki bir kusurun işaretidir, ya da yakıt enjektörlerindeki bir sorunu gösterir. Çözüm de belli parçaları en hesaplıdan en pahalıya doğru değiştirme ile, yani deneme-yanılma yöntemiyle ilerlenir. Sıra şu şekilde:

1. Bujilerin Kontrolü & Gerekliyse Değişimi
2. Buji Kablolarının Kontrolü & Gerekliyse Değişimi
3. Ateşleme Bobini Çalışma Testi & Gerekliyse Değişimi
4. Benzin Enjektörleri Püskürtme Testi & Gerekliyse Temizliği

Bu sıralamayla yenilemeye gideceksiniz. Yenilenen her parçada akünün eksi kutbunu söküp birkaç saat aracı yatıracaksınız. Daha sonra tekrar aküye bağlayıp yola çıktığınızda araç yakıt haritası silindiği için yeniden oluşturacak ve ECU bilgileri tazelenecek. Böylece sorunun düzelip düzelmediği ortaya çıkacak. Yinelenirse bir sonraki parçayı değiştirip aynı işlemleri tekrar yapacaksınız.
  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (07.07.22 02:07:32) 
Aracı teslim ederken motorunu yıkamışlar mı?


  • John Bloor  (07.07.22 12:10:04) 
@john bloor
biraz yaşlı araç olunca yağ kaçakları vs. sebebiyle gazyağı ya da başka bir petrol türevi ile sildik abi dedi de ne dediğini hatırlamıyorum.

lakin @zaman ilaç değil insanlar unutkan'ın dediği gibi ateşleme sistemi çıktı.
burayı geç gördüm ama akşam bir kaç video izledikten sonra buji kablolarını kontrol ettim. ilgili semptomları da gösteriyordu.
bugun gün içinde bujiler ve kabloları değiştirttim ve sorun çözüldü.

@alp9900
galiba bazı ustalar bujileri bi silip temizliyormuş. biraz daha idare etsin gibi bir zihniyetle.
bujilerim bitik değil ancak matlaşma/yıpranma olmuş tabi.
muhtemelen asıl sorun kablolarda idi. Garanti olsun diye kablo+bujileri yeniledim. devam etseydi iş bobin'e kadar gidecekti...

teşekkürler herkese.
  • tenyalar bagirsakta yasar bagirmasakta  (07.07.22 17:43:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.