[]

İçte kopan çığlıklar üzerine

Az önce instagram keşfette gördüm bir adam yerde hüngür hüngür ağlıyordu ve başında birisi ona şefkat gösteriyordu. İlgimi çekti çünkü ben de yıllardır beni gerçekten dinleyecek ve şefkat gösterecek birini bulamıyorum, sadece konuşma sırasını bekleyen dinleyiciler var gibi. Boş gözlerle bakıp, derdimi başkasınınkiyle kıyaslayıp vs. saçmalıklar işte. Neyse konumuza dönecek olursak sayfaya tıkladım ve tonlarca video vardı böyle. Bazısında sanıyorum (bkz: reiki) yapıyorlardı. Meditasyon yapan insanlar vs de vardı ama benim odaklandığım içindeki öfkeyi, nefreti, travmayı kusan insanlara gösterilen şefkat. Önce bunun ücret karşılığında yapılıyor olmasını sorguladım garip geldi o şefkati gösteren, saçını okşayan adam ya da kadın işini yapıyor ama hissediyor da gibi görünüyor. Sonradan da insanlık için üzüldüm. Aklımda "Cehennem başkalarıdır." sözü çaktı. Bu gözler neler gördü, bu kulaklar neler işitti.

Soru 1: Siz ne düşünürdünüz, böyle bir şeye katılmak ister miydiniz? Katıldıysanız ve özel değilse deneyiminiz nasıldı?
Soru 2: Böyle şeyler burada da var mı? Çünkü yabancı bir yerin sayfasıydı kaybettim yoksa paslardım.

 
izlediğiniz videoda muhtemelen bir grup çalışması yapıldı ve adam da onun sonucunda ağlıyordu, ki bu zaten psikolojik çözülüm anlamında iyi bir şeydir.
muhtemelen bir travması ya da hayatındaki bir düğüm çözülmüş olabilir.
reiki o şekilde yapılan bir şey değil.

aile dizimi falan olabilir ya da ona benzer bir sürü labirent çalışması falan var.
sayısını bilmediğim kadar fazlasına katıldım ve bu tip çalışmalar dünyanın her yerinde var.

para konusuna gelirsek, dünyada her iş ücret karşılığı yapılır.
psikolog da sizi ücret karşılığı dinler, doktor da sizi ücret karşılığında ameliyat eder.
ruhsal işlerle uğraşanlar da bunu ücret karşılığında yapar çünkü alma-verme dengesi gereği bir şey veriyorsanız zaten karşılığında bir şey almanız lazım.
sürekli alan ama hiçbir şey vermeyen insanlar zaten hayata karşı borçluluk hissederler, yani bu "hizmeti" veya her neyse onu alanın bir şey vermesi en çok kendisini rahatlatır normal şartlarda.

onu geçtim, insanların diğer herkes gibi bu işlere zaman ayırması ve bunu yaparken hayatta kalabilmesi için paraya ihtiyacı var.
yani işin içinde daha çok duygu ve samimiyet var diye "para karşılığı" olayını sorgulamak çok anlamsız, doktorlar da hastalarını seviyor.
tabii ki her meslekte olduğu gibi o işlerde de olaya ticari yaklaşanlar var, o ayrı.

diğer yandan, neden bu kadar çok şefkat aradığınıza dair içinize dönmenizi tavsiye ederim.
her insanın belli düzeyde şefkate ihtiyacı vardır ama bunun bu kadar aktif olması veya duruma göre böyle bir ihtiyacınızı karşılayacak birini bulamamanız asıl sorunun kilitlendiği yer bence.
ilişkilerde bağ mı kuramıyorsunuz ya da çok şefkat isteseniz de aslında yakınlık korkunuz olduğu için hep yüzeyde mi kalıyorsunuz vb. gibi soruları irdelemeniz lazım.

tabii ki en iyisi profesyonel destek almak ama alamayacaksanız da en azından ailenizde sizinkine benzeyen bir duygu durumu yaşayan var mıydı, birini taklit ediyor olabilir misiniz ya da ailede kim merhamet isterdi, kim kime merhamet etmezdi gibi kendi ilişki kalıplarınızı sorgulayacağınız soruları kendinize sorabilirsiniz.
  • blatta hiberna  (06.07.22 07:43:33 ~ 07:46:48) 
Teşekkür ederim cevap için. Bu gördüğüm videolardan birinde adamın birisinin eliyle ağlayan adamın başı arasında 5 cm açıklık vardı ve diğer eli kendi kalbinin üzerindeydi ve gözleri kapalıydı reiki yi o yüzden söyledim. Açıkçası ben pek itibar da göstermem reiki vb spiritüel şeylere. Meditasyon u bile bir noktaya kadar anlayabiliyorum. Yoğun konsantre olma hali okey ama enerji vs deyince aha keriz silkeleme şeysi diyorum direkt napayım belki öyle değildir ama ben kendime bile inanmıyorum bunlara nasıl inanayım gibi bir durum var.
Para konusunda o kadar da ağır argümanlarım yok aslında. Psikoloğa gittim bir süre ve ondan şefkat almadım tabii. Bence benzer örnekler değil ama ben insanların para almasını yadırgamıyorum ufak bir sorgulama haliydi bu. Neticede bu insanlar yemek yiyecek, kira ödeyecek vs.
Şefkat arayışım abartılı mı bilmiyorum. İçimde fırtınalar kopuyor ama bir şekilde devam edebiliyor olmamdan herkes sadece canım sıkkın, olsun geçer gibi zannediyor. Ama ben napacağımı bilemez bir haldeyim. Bazen avazım çıkana kadar bağırmak istiyorum ama nasıl ses çıkartacağımı bile bilmiyorum. Son iki paragraf üzerine buradan yazmak istemem. Neyse bu grup terapisi dediğiniz şeylere nasıl ulaşabilirim?
  • guitarissimo  (06.07.22 10:49:28 ~ 11:26:01) 
psikologa gittiğinizde sonuç ne oldu peki?
kısa süre gidip bıraktınız mı, yoksa gitmenizdeki amaç doğrultusundaki hedefi çözebildiniz mi?

burada önemli olan grup çalışmalarına katılmaktan ziyade neye yönelik çalışmak istediğiniz aslında.
ben sizin yerinizde olsam önce biraz okur ya da youtube üzerinden bile olsa araştırırdım.

ya da mesela aile dizimine katılacaksanız ilk önce dizim açtırmadan, katılımcı olarak katılırdım.
  • blatta hiberna  (06.07.22 11:34:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.