[]

esrar bağımlılığı ve psikoloji

hem akıl almak hem de biraz dertleşmek için yazıyorum, belki sonradan silerim bana kızmayın. en yakınımda, 1. dereceden bi akrabam var. annesi babası üstüne titreyen, özel üniversitelerde okumuş, sınırsız kartlarla dolaşmış, hayatının hiç bi döneminde gerçek bir derdi tecrübe etmemiş, parasızlık yaşamamış biri. çalışkan ve zeki bi tip, iki dil falan biliyor kafasına koyduğunu gerçekten yapabiliyor.

üni 1. sınıfa kadar falan en azından arada bi mutlu olduğunu falan görüyordum, ama bi ayrılık yaşadıktan sonra bir daha mutlu olduğunu hiç görmedim. tespit ettiğim kadarıyla o zamanlardan beri falan düzenli olarak esrar içiyor, ve muhtemelen esrarın etkilerini bir şekilde yenebilmek için (yine yakaladığım kadarıyla) aktif olarak ritalin gibi adhd ve xanax gibi depresyon ilaçları kullanıyor. bunları kullanırken de bilinçli olarak mı kullanıyor yoksa rastgele başlayıp bırakıyor mu bilmiyorum. psikiyatrına esrar kullandığı bilgisini veriyor mu onu da bilmiyorum. bunlar dışında kullandığı kimyasal var mı onu da bilmiyorum. eskiden biraz daha etine dolgun biriydi, şu an gerçek manada aşırı zayıf.

şu an 26 yaşında, iyi bir holdingte uzman yardımcısı pozisyonunda çalışıyor. buna rağmen cidden huysuz ve geçimsiz bir insan, ağzından pozitif bir laf duymak için bi ton uğraşıyorsun. hep endişeli ve şikayet eder bir hali var. esrar kullandığını kabul etmiyor, inanılmaz aptalca yalanlar söylüyor yani patolojik bi yalan söyleme durumu da var. her an bi mental breakdown yaşama ihtimali olduğunu hissettiren bi tip, sinirleri aşırı bozuk yani. nefret saçıyor resmen bir çok manada. mutsuzluk yayıyor. sürekli parasızım diyor ama erkek arkadaşının yanında kira vermeden yaşıyor, en az 10+ kazandığını tahmin ediyorum, giyime kuşama harcamıyor aynı şeyleri giyiyor, elektroniğini babası alıyor, güzel tatillere çıkmıyor bir yerlere gitmiyor, yani parasını bitiriyor olması imkansız.

şimdi bu kızın bu halinden ötürü inanılmaz endişeliyim. bazen diyorum ki benim gördüğüm kadar problemli bi tip olsa, koskoca holdingte birileri fark eder bunu çoktan kovarlardı. ama 1.5 senedir falan aktif olarak çalışıyor. bazen de diyorum ki o holdingler de garip garip insanlarla dolu. eğer bu kızın sorunu benimle, ailesiyle falansa gerçekten hiç endişe etmeyeceğim. ama başka insanlara nasıl davrandığını gerçekten bilmiyorum.

böyle bir insanı, bir şekilde normal birine çevirmek mümkün mü sizce? yoksa annesi babası dahil olarak tamamen salmak, kendi haline bırakmak mı lazım? son 5 senemiz resmen "bu kızın hali ne olacak" diye düşünmekle geçti ve annesi babası gerçekten bunları hak eden insanlar değil. en çok da onlara üzülüyorum ve elimizden hiç bir şey gelmiyor.

 
Abi bence seni ilgilendiren bir durum yok, kendi istemedikten sonra birini değiştirmeye çalışmak da, seni tenzih ederim, bana zorbalık gibi geliyor biraz. Herkesin kendi seçimleri ve bu seçimleri sonrası katlanacağı sonuçları oluyor. Herkes bunu yaşayarak görecek işte yapacak bir şey yok.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (06.07.22 00:12:35) 
Bu hali onun normali büyük ihtimal. Benim anladığım kadarıyla sizin çok yakın bir iletişiminiz yok. Bu kişi ne yaparsa yapsın, iyi bir iş sahibi, hayatını alt üst etmemiş, edecek gibi de durmuyor. Birde bazı insanlar herkese aymı davranmazlar, benim kardeşim de böyle huysuz, kibirli, soğuk biri gibidir dışarıdan ama yakın çevresine tam bir minnoş ev kedisi gibi. Siz bu kişinin kardeşi bile olsanız onun anne-babasına olan içinde tuttuğu kırgınlıkları bilemezsiniz, belki içindeki tuttuğu kırgınlıkları böyle dışarı vuruyordur.

Aynı kıyafetleri giymesi, gezmeyi tozmayı sevmemesi, sinirli, gergin bir tip olmasında bir şey yok. Kızın iş, eğitim ve özel hayatında sorun yok gibi. Bana çok normal geldi. Birde sizin dediğiniz gibi bir kullanım olsaydı çoktan bir sağlık sorunu ortaya çıkardı, öyle iyi holdinglerde de öyle tipleri işe yarasa bile tutmazlar. Bence kızı böyle yargılamak yerine hayatta geldiği bu başarılı nokta için tebrik edip, gurur duymak gerek.
  • GoodMorningTeacher  (06.07.22 00:25:43) 
Ofistekilere büyük ihtimal size davrandığı gibi davranmıyor. 27 yaşında birini nasihatle yola getiremezsiniz. Salın bence kendi yolunu bulsun, yapılacak bi şey yok gibi duruyor. Üstüne düştükçe iyice huysuzlanacak. Umursamazsanız ne halin var gör derseniz de daha insancıl davranacak.


  • mg3929  (06.07.22 00:41:22) 
bana anormal ve mudahale edilmesi gereken bir durum gozukmedi acikcasi. o oyle biri sadece bu. hepimiz bi sekilde endiseli ve stresli ortamlardayiz biz olmasak komsumuz, es dost, arkadas stresli ve yansiyor herkesin her ortamina. kafa ayik gezmiyor, bagimli desen neyse de gayet isinde gucunde neden takildiginizi bile anlamadim. erkek arkadasinin ona bi seyler yaptigini dusunuyorssniz once onu tespit edebilirsin


  • ala09  (06.07.22 01:03:47) 
insanlar ancak sorunlarını kendi kabul ettiğinde yardım alabilir ve iyileşebilir. bu yüzden takip ederek, düşünerek ya da zorlayarak ona yardımcı olamazsınız.


  • orpheus  (06.07.22 02:09:28) 
Uyusturucuyu bilemem ama hayati etkileyecek bir bagimliligi olsa iste fark edilir.
Tavirlari normal bence insanlarin hayatlarina tavirlarina duruslarina mudahale etmeye calismak bana cok sacma.geliyor. 26 yasina gelmis bu tastan sobra degismez parasini nasil neye harcadigi da sadece onu ve ona para verenleri ilgilendirir.
O parayi harcayamaz cok sacma bir bakis acisi. Lc waikikiden de giyinirim pazardan da giyinirim ayni tarz giyinirim ama 3bin liralik dolma kalem kullanirim bekli oyle bir hobisi takintisi var ona para harciyor.
  • kuzey li  (06.07.22 06:00:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.