[]

is degistirmek vs yillik izin kullanmak

selam. basvurmayi cok istedigim ve merak ettigim bir is var. basvurursam en azindan gorusmeye cagiracaklarindan eminim.

bu ay mevcut isyerimde birinci yilimi tamamladim. eylul ayinda ilk defa yillik izine cikacagim bes gun izin alicam. yurt disindan bir arkadasim gelecek uzun zamandir planladigimiz bi tatil yapicaz.

bu tatil planim olmasa sanirim tekrar yeni bir ise girip bir yil doldurup yillik izin almayi bekleyebilirdim sanirim ama yeni bir ise girersem bir-iki ay sonra bes gun izin almam mumkun degil.

su anki isimden memnunum ama basvurmak istedigim cok merak ettigim bir. calisma kosullari ucreti vs. guncel maasimi epey arttirabilirim gibi hissediyorum knu acik bir alanda bir de.

sorum su siz olsaydiniz ne yapardiniz & yeni ise baslanan bir yerde bir-iki ay sonra bes gun yani bir hafta izin almak mumkun mudur? :) (tamam degildir vurmayin, ama belki biri farkli bir sey der)

hayirli geceler...

 
basvurun, gorusmeler kararlar vs derken baslangic tarihinizi tatil planinizin sonrasi olacak sekilde ayarlayin.

yok illa erken olacaksa, gorusmelerde belirtin planinizin oldugunu, duzgun bir yerse sorun cikarmaz, belki eksiye dusersiniz gun olarak o kadar. eksiye dusmeniz durumunda siz calistiginiz yere borclu oluyorsunuz, tekrar is degistirme durumunda gunlerin parasini sizden kesiyorlar. is degistirmezseniz de zaten tamamlanir kendi kendine.
  • taurina  (05.07.22 22:41:11) 
Size teklif sunulduğunda veya muhtemelen beklentileriniz sorulduğunda belirtirsiniz, kabul etmeyecek işyeri azdır bu durumu, genelde anlayışla karşılanır.


  • atom karincanin torunu  (05.07.22 23:01:56) 
Yeni iş yerine söylersiniz şu tarihlerde tatil planınız olduğunu, 5 gün için sorun çıkaracak bir şirket olduğunu sanmıyorum.
İş değiştiren arkadaşlarım bunu yapıyorlar, olumsuz cevap veren şirket hiç görmedim.
Yıllık izninizden düşerler, olur biter.
  • michael_knight  (05.07.22 23:22:18) 
bazı işyerlerinde mesela benimki, -7 güne kadar avans izin kullanılabiliyor. İşe kabul alırsan sorarsın sen de.


  • jelly bear  (05.07.22 23:23:16) 
ay çok teşekkür ederim cevaplar için demin başvurdum keşke daha önce sorsaymışım :) nolcak bakalım.


  • soru  (05.07.22 23:35:59) 
Şunu da aklınızda bulundurabilirsiniz. Ayrılacağınız işyerinden istifa da etseniz yıllık izin ücretini alırsınız. Diğer tarafta yıllık izin olarak eksiye düşmeseniz bile ücretsiz izin de kullanabilirsiniz. Bu da bir alternatif. Aldığınızla kesilen maaş farkından dolayı birbirini tutmaz ama fark az olur en azından.

Diğer yandan da izin verecek olan yıllık izinde eksiye düşer vermeyen de ücretsiz de vermeyebilir. Ama ben de başta konuşursanız sorun olacağını sanmıyorum.
  • vaveylababa  (06.07.22 11:35:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.