[]

Yurtdışı Kayıtlı Telefon Almak Mantıklı Mı?

Selamlar,

Eşimin cep telefonu haşat oldu ve yeni telefon almamız gerekiyor. Malum fiyatlar uçuk durumda. Beğendiğimiz telefonun MediaMarkt fiyatı 5499 TL. Aynı telefonu Donanımhaber forumunda bir kullanıcı IMEI kayıtlı olarak 3598 TL'Ye satıyor. Aradaki fark uçurum gibi.

Donanımhaber forumunda adamın yorumları çok iyi. Bir arkadaşım da aynı kişiden 2 telefon aldı ve sorunsuz geldi.

Şimdi siz olsanız ne yaparsınız? Bu pahalılıkta risk alıp IMEI kayıtlı telefon mu alırsınız, yoksa gidip paşa paşa teknoloji marketten mi alım yaparsınız?

 
Güzel bir modelse alınır, genelde format atınca imei gidiyor ama o konuları araştırın bir


  • atom karincanin torunu  (05.07.22 22:57:02) 
Pasaport kaydı ile telefonda kullanılacak olan hat sahibinin aynı kişi olması gerekiyordu 2020’de yaptım. Bunu bir daha araştırmanızı tavsiye ederim, yoksa tekrar kayıt yaptırmanız gerekebilir.


  • megalomaniac  (06.07.22 08:21:53) 
Anladigim kadariyla IMEI klonlama islemi yapilmis telefona, eger oyleyse riskli olur. Cihazi normal sekilde bir sure kullandiktan sonra gunun birinde IMEI klonlanmistir, cihaz erisime kapatilacaktir uyarisi gelebilir. Boyle durumlar faturali satilan telefonlarda da oluyor bazen, bu durumda satici ile (misal Mediamarkt) iletisime geciyorsunuz ve onlar sizin adiniza IMEI kaydini yaptiriyor.

Ama basiniza ustteki durumun bir benzeri gelirse saticinin yapabilecegi bir sey olmaz. Riske deger mi siz karar verin.

Dedigim gibi, bu yazdiklarim IMEI klonlanma islemi yapilmis oldugu durumda gecerli.
  • feranbr  (06.07.22 10:16:28) 
Gerçekten pasaport kaydı yapılmış telefonsa üç sene önce kaydedilmiş olması gerekli, yeni bir modelse bu mümkün değil.
Veya kullandığınız hattın, kayıt yapılan pasaport sahibi ile aynı olması gerekli.

Eğer daha kısalı bir süreden bahsediyorsak IMEI kopyalanmıştır. Ben olsam bu işe girmem. Bir gün başlasına kopyalarlar uğraşır durursunuz.
  • burfak  (06.07.22 10:56:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.