[]

Capsli- Dört ayaklı ateş ölçer sensörünü multimetre ile ölçme

Merhaba bir ateş ölçerimiz vardı. Yanlış ölçüm yapmaya başladı. Ben de alnımıza denk gelen elemanı yani sanırım kızılötesi sensörü söktüm. Dört ayağı var. Bunun multimetre ile kontrolünü yapmak istiyorum. Ama nasıl yapılır bilmiyorum. Yardımlarınızı beklerim.

Ekte devre elemanının ve multimetre fotosu var.


 
Ben sadece bunun bozuk olup olmadığının kontrolünü yapacağım. Yanlış ölçüyor.


  • iddaaci  (05.07.22 22:20:09) 
ölçemezsin, yani ölçsen bile elinde bir referans değer olmadığı için arızalı ya da sağlam olup olmadığına bu şekilde karar vermen imkansız.

illa ölçücem dersen içinde bir tane ntc gibi gövde ısıl kontrol elemanı bir de IR alıcı led var. muhtemelen ledi diyot konumunda, ntc sensoru de 100k direnç konumunda ölçebilirsin.

ancak elinde marka model olarak sensorun datasheeti olmadıkça bu ölçümün anlamlı bir sonuç vermez. benzer bir sensorun datasheeti ekte burdan bir fikir edinebilirsin. ayrıca sensorun IR elemanı o anda tuttuğun objeye göre de çıkış üretecek. yani değerleri bilsen bile gene 25 derecede kalibre bir objeye tutarak ölçmen lazım. bu durumda sensor sana 2 ile 10 mv arası bir değer üretmeli.

media.digikey.com
  • orpheus  (06.07.22 02:13:41 ~ 02:18:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.