[]

Pragmatist olmak kötü mü?

Eskiden her şey çıkar ilişkisine dayalı değil arkadaşlık sevgi de önemli şeyler derdim ama 1-2 aydır düşüncelerim tamamen değişti. Çünkü döndüm baktım çevremdeki herkese faydam olmuştur maddi manevi olarak ama ben birinden bir şey isteyince kem küm ediyor ya da benim ilgimi sömürüyor.

Şu anda bakış açım ; bu adamın bana faydası var mı ya da olacak mı soruya cevabın yok ise ona fazla vaktimi ayırmıyorum. Bu davranış şekli kötü mü sizce çünkü artık çocuk değiliz sorumluluklarımız var hayatimizi sürdürmek zorundayız boş işlerle vakit harcamak saçma geliyor artık.


 
Hayatta her şeyin bir dozu var. Kendinizi hiçe sayıp sadece başkaları için yaşamak nasıl manasızsa, sadece kendini düşünüp kalan herkesi yok saymak da o kadar manasız.

Nerde nasıl davranmanız gerektiğini siz daha iyi bilirsiniz. Anladığım kadarıyla duygusal bir dönemdesiniz, olabilir. Hepsi geçici. Düşünmeyin çok, iyilik yapmayı meslek edinmeyin. Yapabilecekseniz de elinize yapışmaz, yapın.
  • akhenaten  (05.07.22 12:02:25) 
Caktirmiyorsan iyi tabi, ama icinde yoktur bunu soruyorsan.

Ben eskiden yaz gelince butun okul arkadaslarimi engeller eylulde geri acardim. Yazin bir isime yaramiyorlardi.
  • divit  (05.07.22 12:33:12) 
valla bu yanı çok kuvvetli olan insanlar uzaktan belli oluyor ve uzak duruyorum. ben niyete bakıyorum. toksik insanları çıkartıyorum hayatımdan.


  • gabe h coud  (05.07.22 12:44:17) 
akhenaten+

"after life" adli dizide bir diyalog vardi: "iyi insanlar, diger insanlar icin iyi seyler yaparlar. iyi insanlar, golgesinde oturamayacaklarini dahi bilseler agac dikerler (baskalari icin)". bazen baskasina yaptigimiz bir iyilik/yardim aslinda kendimize yapmis oldugumuz bir seydir farkinda olmadan.

ben genelde baskalarini kullanan insanlara yardim etmemeye calisiyorum. bazen ne yazik oyle ortamlara giriyoruz ki herkes pragramtist, bu da cok rahatsiz edici bir durum. icinde bulundugun dusunceleri anlayabiliyorum. galiba en onemlisi insan ayrimi yapmak, gercekten ihtiyaci olan dogru insanlara yardim etmek. bunu yaparken de kendimizi korumamiz gerekiyor.
  • ubi dubium ibi libertas  (05.07.22 15:22:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.