[]

Macbook pro performans hk.

daha önce çok başlık açtım. hiçbirş ey çözüm olmadı. 59 dolar verip clean my mac bile aldım, ama o da çözüm olmadı.

özetle; 2018 macbook prm var 15.6 inç. 32gb ram, i9 işlemci vs. var.

ve bilgisayarla artık çalışamıyorum bile. bu yazıyı yazarken bile her bir harf 3sn geriden geliyor. bilgisayarı sıfırladım, clean instal lyaptım. çözüm olmadı. clean my mac kurdum, çözüm olmadı. hiçbir şey çözüm olmuyor. sürekli ısınıyor, hiçbir program açık olmasa bile fan çalıştırıyor. ve artık uğraşıcak halim kalmadı.

şirket giriş model 2020 macbook pro m1 verdi, o da azımsanmayacka kadar kasıyor.

işimi yapamıyorum, benim bir milisaniyelik yavaşlığa bile tahammülüm yok çalışırken. her şeyin yağ gibi akması lazım. 2015 macbook prum, 2018 yılına kadar öyle çalışıyordu. bu yeni serinin problemi ne anlamış değilim.

----

visual studio kodda 5-6 tane proje açık oluyor. kimini aktif olarak çalıştırıyorum (php, docker, npm vb.),
slack açık oluyor,
safaride 8-10 tane tab açık oluyor,
chrome'de 2-3 tab açık oluyor,
emailim açık oluyor,
bazen react native projesi çalıştırıyorum ancak genelde simulatorden değil, expo ile telefondan çalıştırıyorum.

hepsi bu. başka da hiçbirş ey kullanmıyorum.

sorum da şu: gidip 70 küsur bin lira verip m1 max işlemcili bir macbook pro alırsam bu sorunlarım çözülecek mi?
çünkü m1 işlemcili macbook pro beni pek memnun edecek gibi gelmedi bana.

artık sıkıldım bu işten. ben hangi bilgisayarı almalıyım? parası falan hiçbir bok umurumda değil, sadece 1sn bile takılmadan her şeyi çalıştırmak ve 1sn bile yavaşlık çekmemek istiyorum.

ama %100 garantili bir şekilde istiyorum bunu.
bana %100 garnatili bir şekilde hiçbir kasmamayı, takılmamayı, problem çıkarmamayı garanti edecek hangi donanım var?

 
bana sorun thermal throttling gibi geldi, 4 senede işlemcideki ve chipsetteki termal macunlar iyice katılaşıp iletkenliğini kaybetmiştir.

hem laptop olsun hem de uçsun diyorsan thinkpad serisinin mobile workstationları var, P51, P52 diye gidiyor. yaklaşık 50k civarından başlar.

ikinci düşük bütçeli seçenek ise epey dolu gelen lenovo veya dell marka oyun laptopları.

emektar lenovo y530'umda seninkine benzer yazılımlar açık hatta chromeda genelde 30-40 tane tab açık. yağ gibi akıyor diyemem ama bir yavaşlık görmüyorum. hatta cihaza totalde 3 monitor bağlı ve 1 tanesi 4k bu da ekstra yavaşlatıyor.
  • orpheus  (05.07.22 02:17:26 ~ 02:21:45) 
o ozelliklerle bu kadar sorun yasamaman lazim. 2021 macbook pro 2,6 GHz 6-Core Intel Core i7 16gb ram ile oyle sikintilarim yok. ayni anda 2 chrome 10-40 tab acik, safari 5-10 tab, firefox 2-3 tab, webstorm 3-5 proje, slack, whatsapp, spotify. senden fazla sey kullaniyorum gibi ama o kadar kotu olmuyor. sadece webstorm indexleme yaparken biraz kasiyor. vscode eklentilerinden biri cok fazla kaynak yiyor olabilir mi?


  • lemmiwinks  (05.07.22 10:05:23) 
merhaba
2021, m1 pro, 32 gb kullaniyorum.
chrome 2 pencerede en az 20 tab, idea'da 5-6 proje, docker/minikube uzerinde 20'ye yakin container calistiriyorum her zaman bana misin demiyor.

apple slicon islemciler icin derlenmis ayri dev toollari, docker image vs. var.
eski bilgisayarinizdaki sorun donanim yuzunden olabilir fakat m1 pro'da buyu ihtimalle yeni islemciye gore derlenmemis araclari kullaniyor olabilirsiniz.
  • whisky  (05.07.22 12:59:07) 
harici ekran kullanıyorsan, yanlış hatırlamıyorsam son intel mac'lerde harici monitör kullanımı dedicated gpu'yu kullanıyor ve cihazı çok ısındırıyor diye hatırlıyorum. bu yüzden çok şikayet olmuştu, thermal throttling'e giriyor olabilir. intel power gadget'i kur, çalışırkenki cpu ısısı ve frekansına bak, yük altında frekans düşüyorsa sorun tt'dir, termal macunu vs yenilemek ve cihazı soğuk ortamda tutmak dışında bir çözümü yok.

onun dışında etkinlik monitörüne baktın mı? en çok cpu harcayan uygulamalar neler, belki bilmediğin bir utility pc'yi çok kasıyordur.
  • roket adam  (05.07.22 16:03:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.