[]

Mobilet ve Motorsikletlerin yüksek gürültüsüne nasıl izin veriliyor?

Merhabalar,

Öncelikle motorsiklet severleri tenzih ederek konuya girmek isterim, muhtemelen soru altında hoşuna gitmiyorsa camını pencereni kapat diyen çıkacaktır ama yine de sorma gereği duydum, çünkü her araçta görmediğim tuhaf kabul edilemez bir durum var.

Son zamanlarda ülkede en azından bulunduğum şehirde mobilet ve motorsiklet gürültüsü katlanılamayacak hale geldi, anladığım kadarıyla bu araçların daha gürültülü çalışması için bir şeyleri değiştiriliyor, ekleniyor ya da sökülüyor, çünkü bazı motorsikeltlere bakıyorum gayet sessiz kabul edilebilir bir sesi var ama bazıları insanın beynine kan sıçratacak kadar gürültülü çalışıyor (özellikle şu mobilet cinsinde).

Ülkede bu araçların gürültü seviyesinin bir limiti, sınırı vs yok mu? Artık uyku uyuyamaz, uykumuzun ortasında yataktan sıçrar hale geldik.

 
Susturucuyu söküyorlar daha fazla ses çıkarsın diye. Bahsettiğiniz gibi beğenmiyorsan camını kapat tipleriyle pek karşılaşmadım. 40 yıllık motorcular bile tepkili aleti modifiye edip sesi arttıranlardan. Polis denk gelirse ceza yazar ama pek fazla da uğraşmıyorlar anladığım kadarıyla. Yani şikayet vb olursa ya da polisin o gün görevini yapası tuttuysa belki ceza yer o kadar. Sonra aynen devam.

Bu arada çok kibarsınız, motosiklet sevenleri vb tenzih etmeye lüzum yok. Motorlu herhangi bir araç sonuçta. Yere yatık beyaz şahin apaçisi neyse egsozu patlatıp gezen apaçi de aynı.
  • msb  (04.07.22 22:50:23) 
Cogu aslinda yasal sinirda sadece gaza fazla abandiklari icin o ses cikiyor.
Ayni yuksek desibeli arabayla ben de cikarabiliyorum 5bin devirde kullanarak, zaman zaman motorda da gazi fulleyip yapiyorum az yakiyor cunku.

Tabi benimkiler e5 ustu yok tecrubesi, mahalle arasi yapmak adilik.

Belki %5'in falan egzozu deliktir ya da modifiye etmistir.
Pek ugrasan kalmadi bu islerle.
Modasi gecti.
  • divit  (05.07.22 01:14:30) 
verilmiyor, alanlar ses yapsın diye modifiye ediyor ve yüksek devirde kullanıyor. e güzel ülkemizde pek kontrol de olmayınca aklına esen istediği gibi davranıyor.


  • yeninesiltupcu  (05.07.22 09:07:12) 
egzos yaptırıyorlar yada yapılmış egzosları takıyorlar, kimi motorlar özellikle harley davidson'lar fabrika çıkışlı gürültülü özel bir şey yapmalarına gerek yok.

motorcuyum bende uyuz oluyorum. birde aralardan geçicem diye sürekli korna bik bik.

hukuki olarak limitler var ve yasalar gereği yurt içinde satılan araçlar bu düzenlemelere uymak zorundalar, uyuyorlarda ancak daha sonra sahipleri tarafından parça değiştirme gibi işlemler yapılıyor.

çok nadir zamanlarda polis denetleme yapıyor ellerinde yeterince sayıda desibel ölçer aletleri yok sanırım
  • selam  (05.07.22 11:42:30) 
İzin verilmiyor +1

Belli bir yasal ses limiti var DB olarak, 80-90 arası bişeydi. Onun üstü yasak, polis sık sık uygulama yapar ve alet olmadığı için kulağına güvenerek ceza keser. Bu durumda ses limitini aşmayan ama farkındalık için performans eksoz kullanan bilinçli motorcu da yanar.

Aynı apaçilik GTI, Tofaş, Golf vb tayfasında da var. Dükkanda oturuyorum, caddeden kafa ütüleyerek geçen eksozların çoğu arabacı tayfaya ait. Ama bu tabi bölge ile alakalı, kafa ütüleyen eksozların çoğu motorlardadır.
  • John Bloor  (05.07.22 12:23:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.