[]

Agir kokulu parfumu seyreltme

Fazla iddiali bir parfum var elimde (erkek), herkes markasini sorup duruyor (pozitif manada), alisik degilim boyle seye. Agir ve kalici bir kokusu var, suyla biraz seyreltsem mi, 2 gun onceden kiyafete mi siksam naapsam? Var midir bir yolu?




 
Parfümü teninize ya da kıyafetinize sıkmayın, havaya sıkıp bileklerinizi havadaki parfümün içinden geçirin ya da altında durun, üstünüze ‘insin’. Daha az miktarda sıkmış olursunuz.


  • orient blue  (04.07.22 17:28:51) 
Seyreltme namına yaptığın her şey formülü, dolayısıyla yapısını bozar hocam.onun olayı ağır olmasi anladığım kadarıyla.@orient in dediklerini yapabilirsin bence de. Ayrica harbiden hangi parfümmüş ben de merak ettim.


  • crimson man  (04.07.22 17:56:39) 
parfum su: www.google.com


  • speedy  (04.07.22 18:27:24) 
Parfümü kıyafetinize hiç sıkmayın zaten, bunu yapıyorsanız vazgeçin. Parfüm zaten tercihen kıyafete sıkılan bir şey değil, eğer sıkarsanız da istediğinizin aksine çok daha kalıcı bir etkisi olur (ama konusu teninizdeki kaliteyi de vermez)

Hal böyleyken sadece boynunuza bir fıs, ya da bileklerinize birer fıs kullanmayı deneyebilirsiniz (~30-40cm mesafeden)

Eğer zaten böyle yapıyorsanız @orient blue'nun söylediği şekilde yapın, ama kıyafetinizi giymeden önce.

Ancak olay şu ki, parfümü zaten koksun diye sıkıyoruz. Derdiniz "parfümümü seviyorum ama kokusu burnuma çok ağır geliyor" gibi bir şey olsa bunu halledebilirsiniz ama anladığım kadarıyla sizin sorununuz insanların kokuyu beğenmesi. Bu açıdan seyreltseniz de birileri bu kokuyu alıp beğeniyorsa seyrelttiğinizde de kokuyu alıp beğenip soracak. Bir şey değişmiyor temelde.

Parfüme fragrantica'dan baktım şimdi, çok yoğun vanilya ve amber notaları var diye görünüyor. Seyreltseniz de bir şey değişmez gibi çok.

Yine de seyreltmek isterseniz parfümü teninize uyguladıktan sonra alkollü bir pamukla hafifçe cildinizi silin. Pamukla temizliği ne kadar uzatırsanız koku o kadar yumuşar, kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Ancak parfüme bir şey katmanızı kesinlikle önermem.

Alternatif olarak gömleğinizi giymeden önce göğsünüze parfümü sıkıp öyle giyinebilirsiniz.
  • akhenaten  (04.07.22 18:41:42 ~ 18:51:35) 
@akhenaten yoo sorun insanlarin sormasi degil aksine bu sikanin hosuna gitmesi lazim dogal olarak ama koku cok agir cidden. Insanlar tum siseyi bosaltmis gorgusuz, araniyor bu diye arkamdan konusuyordur:)


  • speedy  (04.07.22 21:12:24) 
@speedy hah tamam şimdi oldu :) evet kullandığınız koku eau de parfum (edp) dolayısıyla %15-30 esans yoğunluğu var. Genelde günlük kokular eau de toilette (edt) olarak satılır %8-15 esans oranı olur.

Edp kokular genellikle resmi gece etkinliklerinde (davetlerde, restoran yemeklerinde vs.) kullanmaya uygun aslında. Edt ise gündelik kullanıma daha uygun. Dolayısıyla haklı bir rahatsızlık hissediyorsunuzdur :)

Alkollü pamuk işe yarayacaktır
  • akhenaten  (04.07.22 21:29:22) 
Kullandiginiz parfüm kışlık/baharlik bir parfüm.

Edt/edp ayrımına pek katılmıyorum ben. Evet denilen doğru ama yoğun olması bu kadar keskin cizgilerle ayrilmasina sebep olamaz.

Sizdeki sorun bu parfüm edp+ notlari yaza ya da sicak havaya asla uygun değil. Açıkçası bu parfümle şu havada yanıma gelseniz ben bayilirdim heralde.

Buna ek olarak edp/edt ayriminda fis sayısını azaltabilirsiniz.

Ama dediğim gibi yazın olamaz :)
  • logisticsmanager  (04.07.22 22:35:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.