[]

Total mi? BP mi? Petrol ofisi mi?

Yakıt alırken hangisini tercih edeyim. Neden? (Seçenek sadece üçü)




 
İlla bu üçüyse Ultimate farkıyla BP diyorum. Total Türkiye Demirören'e ait olduğu için bi antipatim var, Petrol Ofisi de durmadan yanlış yakıt veriyor insanlara bi tuhaflar.

Edit: Total Demirören'den çıkmış tehlike yok o anlamda.
  • Kaleci Saçlı Forvet  (04.07.22 14:02:57 ~ 22:36:39) 
Hangisi ucuzsa ondan al hepsi ayni.


  • divit  (04.07.22 14:04:29) 
Abi bir de yanlış anlamayın tartışma çıkarmak için söylemiyorum ama bu "hepsi aynı" olayı bana çok gerçekçi gelmiyor. Yani evet hepsi Tüpraş'tan alıyorum ama yakıtın verimliliğini artırmak için her markanın kendi geliştirip ürettiği katkı maddeleri var yakıtlarda kullanılan, o bile ekstra farklar yaratıp "hepsi aynı" argümanını çürütebiliyor.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (04.07.22 14:06:55) 
Var evet marketteki cikolatali sutler gibi icinde %0.0003 falan o maddeden var.

Hatta artik pompa ustune yazi astiriyor epdk, bunlarin bir olayi yok gibisinden.
  • divit  (04.07.22 14:11:06) 
BP tabiki. Hepsi aynı mantığı doğru fakat kalite ve güvenlik konusunda hepsi birbirinden farklı. BP'de yakıtta su çıkma ve yanlış yakıt verme olasılığı daha düşüktür. Ucuz etin yahnisi hesabı aman dikkat. Ayrıca markadan markaya istasyondan istasyona oktan değerleri bazen farklı çıkabiliyor. mesela her 95 oktan diyen 95 vermiyor.


  • false pretension  (04.07.22 14:20:15) 
Petrol ofisi hakkında bilgim yok. fakat performans istiyorsan BP, tasarruf istiyorsan total(uzun yol şoförleri çoğunlukla total tercih ediyor).


  • dembrayage  (04.07.22 14:50:46) 
benzinde değil mazotta fark eder.


  • mikahakkinen  (04.07.22 15:17:31) 
hiç bir şey far etmez yakıt kalitesi olarak. katkı maddeleri son tüketicinin anlayacağı bir fark yaratmaz. istasyonlar arasındaki tek fark tank temizliğidir. bunu sıkı yapan firmaları tercih etmen daha doğru olur. en iyisi dağıtım firmalarının kendi istasyonlarıdır. eğr bayiden alınacaksa da benim sıralamam shell - opet - bp.


  • blackknight  (04.07.22 15:34:14) 
Motorin ise Totali kesinlikle önermiyorum. Menzili bariz şekilde daha düşük.
Benzin ise farketmez.

  • etna  (04.07.22 15:45:08) 
Bp ama ilk tercihin Shell olsun bence. Hem yakıtı, hem kampanyaları, hem hizmeti en avantajlısı o.


  • iwasbornonamountainside  (04.07.22 18:16:51) 
aralarından bp. ama tercih ediyorsam önce opet ardından shell 3. olarak bp alıyorum.


  • drako  (04.07.22 18:17:31) 
Total'e para kazandırmazdım. Petrol Ofisi'nin kardeş şirketini de sevmediğim şirketler listesine aldım. PO ilişkili şirketi kategorisinden aynı listede. BP kaldı.

Bu arada divit +1, katkı maddesi sadece malın kimin olduğunu bulabilmek için eser miktarda konur. başka katkı koymak yasak zaten. herkes tüpraş'tan alır. tüpraş'ın fiyatı pahalı gelirse, yurtdışından getirenler oluyor. orada kalite farkı olabilir belki. ama son senelerde tüpraş da piyasayla aynı gittiği için yurtdışından getiren eskisi gibi kalmadı.
  • gabe h coud  (04.07.22 19:40:44 ~ 19:43:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.