[]

özel sağlık sigortası

isteğe bağlı özel sağlık sigortası yaptırmak istiyorum. yıllık prim ödemeleri ne kadar aşağı yukarı? arıcaktım da şimdi numarayı alınca musallat olurlar diye aramıyorum.




 
Bunu bilmiyorum da ben hep rastgele numara ya da internette bulduğum online numaralari veriyorum Fransa'da.

Rastgele yazarsam misal 0766666666 gibi.
  • logisticsmanager  (03.07.22 15:37:34) 
SGK lı isen özel sağlı sigortası değil de tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmanı tavsiye ederim.


  • Mirket  (03.07.22 16:47:25) 
ben yılbaşında tamamlayıcıya 1200tl ödedim. sadece ayakta 10 tedavi vardı. yakakta tedavi sigortasını şirket yaptırdığı için onu hariç tuttum.


  • gazozailacatmauzmani  (03.07.22 17:01:58) 
tss ve öss diye iki farklı şekli var bu işin. Tss tamamlayıcı, öss özel. Tss sadece aktif sgk sigortanız varsa kullanılabilir. Adı üstünde, özel hastaneye gidiyorsun, masrafları devlet-sgk karşılıyor. Yetmediği yerde tss devreye giriyor. Öss ise; sgk ile anlaşması olmayan hastanelerde işe yarıyor. Misal amerikan Hastanesine gittiniz, sgk geçmiyor orada. Öss üzerinden kayıt açıp tamamını sigortanın ödemesini sağlıyorsunuz.

İki tür sigortada da asıl olan; sizin poliçenizin hangi hastanede geçerli olduğudur. Civardaki hastanelerde ya da gitmek istediğiniz yerlerde sizin poliçenizin geçerli olup olmadığını mutlaka sigortacıya ve hastaneye sorun.

Bir de bekleme süreleri var, ilk defa yaptırıyorsanız mutlaka bilmem kaç ay/gün boyunca poliçeniz hemen başlasa bile karşılamayacaktır. Misal doğum teminatında bekleme süresi çoğu sigortada 1 yıl. Evet 1 yıl boyunca doğum teminatlı sigorta alıp parasını ödeyeceksiniz. Ama o sene onu kullanamazsınız. Kullanmak için ikinci yılda hamile kalmanız lazım. E doğal olarak ikinci seneye de sigorta yaptırmanız gerekir.

Bir de bu sigortalar ilk üç yıl boyunca kronik hastalıklarınızı bir sonraki sene poliçede kapsam dışı bırakabilirler. Fakat 3. Seneden sonra ömür boyu yenileme garantisi alıyorsunuz. (Tabi arada hiç boşluk olmadan hep yenileyeceksiniz.) Yani durum şu; ilk sene X hastalığınız çıktı, seneye bunu karşılamıyor. Ama 3.senede çıktı bu hastalık, geçerli Poliçe olduğu sürece bu hastalığı karşılamak zorunda.
  • feel the blanks  (03.07.22 19:46:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.