[]

Dijital Piyano ile ses kaydı

En iyi şekilde çaldığım parçaları kaydetmek istiyorum. Fakat bütçem oldukça kısıtlı. Bu konuda tam olarak ne yapabilirim? Birebir ürün önerisinde bulunabilirsiniz çok iyi olur. Her tavsiyeye açığım. Şimdiden teşekkürler




 
Kulaklık çıkışı 6mm amfi jackı gibidir onu 3.5mm’ye dönüştüren adaptör + 3.5 to 3.5mm kablo ile herhangi ses kayıt cihazına giriş yapıp kaydedebilirsin. Fakat bu sefer kendin duyamazsın monitoring için ya bağladığın cihazdan çıkış alman veya belki o kulaklık girişini çoklaman gerekebilir.

Fakat elektronik piyanolarda konser için stereo out vs varsa daha rahat oradan çıkış alırsın kulaklıkla dinlersin
  • nhk ni youkosu  (02.07.22 17:58:23) 
En iyi şekilde "iyi ses kartı + daw programları + güzel piyano plug inleri" ve bilgisayara usb-midi klavye bağlantısıyla alırsınız.

Sizin durumunuzda jak bağlantısıyla bilgisayarda audio kaydı yaparak,
veya jak kablosu ile yine ses kayıt cihazları ile yapabilirsiniz. (zoom h4n vs. gibi mesela)

ama midi ile yaptığınız kayıtlarda nota yanlışlarınızı düzeltebilir, şarkının herhangi bir yeri ile oynayabilir, nüansları değiştirebilirsiniz.
jak bağlantısı ile bunları yapamazsınız.


Piyanoyu hiç bir şekilde kablo ile bir yere bağlamadan da dediğim kayıt cihazları ile yapabilirsiniz ama bu sefer tuş seslerinden başka seslere bir sürü farklı ses de kayıtta duyulabilir. Bunun bir dezavantajı da, piyanonuzun hoparlöründen çıkan sese sadece mahkum kalmanızdır.
  • la traviata  (02.07.22 19:12:43) 
once enstrumaninizin marka modelini belirtseniz ona gore dijital kayit alip alamadiginizi anlasilir.

eger dijital olarak aktaramiyorsaniz zaten line out ile ve bir ses karti yardimiyla direkt bilgisayardan kaydedebilirsiniz.

edit: eger ustte belirtilen plugin yolunu tercih edecekseniz, klavyenizi USB Midi yardimiyla bilgisayara baglayip, DAW icerisinde kullanacaginiz herhangi bir sanal enstrumani da rahatlikla kaydedersiniz.

esas isteginiz kendi piyanonunuzu kaydetmekse farkli, eger tusenizi kaydedip herhangi bir sanal enstrumani calmaksa farkli yontemler izlemelisiniz
  • idexo  (03.07.22 11:04:30 ~ 11:07:58) 
@idexo Roland rp102


  • clones  (03.07.22 13:22:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.