[]

Arkadaşları tarafından etki altında kalan flört

Bir hanım kızımızla flört halindeyiz. Dışarıdan bakınca aynı dünyaların insanları gibi durmasak da hayatı temel yaşama biçimimiz, bakış açımız, mutlu ve mutsuz olduğumuz şeyler aynı gibi.
Ama o daha geleneksel bir yapıda büyümüş ve bazı şeyleri aşmak istese de kolay aşamayan biri. Prensiplerine aykırı değil ama öyle yetişmediği için bazı şeyler zor geliyor. Ama zaman içinde değişmiş, hala değişiyor.
Bu değişim benimle ilgili değil bu arada, benden önce de varmış sonra da olucak gibi.
Benden sonra bunun hızlandığını söylüyor ama, bu açıdan iyi hissediyormuş.

Gel gelelim arkadaş çevresi çok gelenekselci ve onun gibi bazı şeyleri aşma niyetinde olmayan tipler. Ben onun bu değişimine iyi geldiğimi gördükten sonra bazı şeylere önayak olmaya çalışıyorum ama arkadaşları tarafından kafası çok karıştırılıyor.

Ben 3 günlük eleman olarak bişi deme hakkına sahip değilim ama kıza iyi gelmediklerini de görüyorum.

Gitmek istediği yere ulaşmasını sağlayabilirim ve bunları benimle keşfetmesini de çok isterim, aramızdaki bağı güçlendireceğini düşünüyorum. Ama bunu nasıl yapıcam, yaparken arkadaşları tarafından "kötü çocuk" mu ilan edilicem bilemiyorum.

Ne önerirsiniz, siz olsanız ne yapardınız?
Teşekkürler...

 
Bundan ben de muzdaribim. Benzer bir durumu yaşayan arkadaşımla konuştuğumda onu etkilediği şeyleri başlarda tane tane söylediğini (arkadaşlarını kötülemeden), daha sonra söyleme sıklığını arttırdığını ve flörtüyle ciddi ilişkiye başladıktan sonra da çok ciddi bir konuşma yaparak arkadaşlarına karşı daha dikkatli olmasını istediğini söyledi. onun açısından işe yarayan bir yöntem olmuş. ben flört aşamasında ciddi bir konuşma yapmayı tehlikeli görüyorum. "sen hayırdır?" tavrı ile karşılaşılması muhtemel.

sandviç yöntemini kullanmayı planlıyorum; arkadaşlarını öv -> ona zarar verdikleri şeyi söyle -> arkadaşlarını öv.

belki bir farkındalık oluşturabilir.
  • ilgeru  (02.07.22 01:38:07 ~ 01:38:16) 
Bence hiç bu "eğitme" işlerine girme


  • freebird5406_2  (02.07.22 09:01:00) 
valla benim de cok muhafazakar cevrem var ama iliskilerim, hayatim hic oyle degil. iliskilerimle alakali kimse bir sey diyemez bana zarar verdigini hissettigim kisilerle de medenice gorusmeyi kestik. tavrim ortada yani bu sey gibi siyasi gorus gibi. zit oldugunu bildigin arkadasinla neden bu konuya giresin ki? veya farkli dinden kisiyle arkadaslik gibi. sana salca olmaya basliyorsa burda is flortunuzde biter sizlik bi durum yok.

flortum bana boyle bir sey dese??! omg... bana hakaret etmis sayarim ustelik siz karsinizdakini "gelismekte olan" biri olarak goruyorsunuz ee buna ragmen daha bu asamadayken hayatindakilere mi karisacaksiniz?

dusuncelerim bunlardir.
  • ala09  (02.07.22 13:11:40) 
Ana problem muhafazakarlık geleneksellik değil de arkadaslari ile ilişkisi gibi geldi nedense.


  • encokbenisevinnolur  (03.07.22 02:58:53) 
bu tamamen kız arkadaşınızın kapasitesine bağlı ve onun kendiliğinden aşabileceği bir şey.
direkt yorumlarda bulunmak ve birilerini yargılamak doğru değil, bunu yapmamaya özen gösterin.

onun dışında da, maalesef kimseyi eğitemezsiniz.
kendi kabuğunu kırabilen kırabilir, kıramayan da o kabukta yaşar.
siz eğittiğinizi zannedersiniz ama insan kendi kendine yapmadıkça bazı şeyleri aşamaz.
ayrıca zaten bu eğitme ve öğretme meseleleri sizi ilişkinin narsisti konumuna çeker.
kendi rolünüzün dışına çıkmış olursunuz, sonra da kız sizi tatmin etmemeye başlar.
sevgiliyseniz sevgili olarak kalın, sınırlarınızı aşmayın.

yapabileceğiniz en iyi şey kız arkadaşınızı mutlu etmek, aranızdaki bağı sağlamlaştırmak ve onu olduğu gibi kabul etmek.
siz böyle biriyle birliktesiniz ve çevresi de bu.
bununla ne yapacağı onun iradesine kalmış.
bunun etkileri sizin hoşunuza gitmezse ona göre bir eylemde bulunursunuz.
öğretmenliğe soyunmayın.
  • blatta hiberna  (03.07.22 17:44:34 ~ 17:46:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.