[]

Booking.com’u hakem heyetine şikayet edebiliyor muyuz?

Rezervasyon yaptık ama tarihi yanlış seçmişiz, konaklamaya 1 aydan fazla vakit var. Para idesi yapmıyor. Otelle görüşün diyo, otel de yanaşmıyor.




 
tarihi "siz" yanlış seçmişsiniz.
para iadesi taahhüdü var mıydı rezervasyon yaparken. yoksa neye itiraz edeceksiniz anlamadım.

  • mr.goodcat  (01.07.22 19:49:55) 
İade şartlarını rezervasyon yaparken gayet açıklayıcı şekilde yazıyor booking. O yüzden iade şartları haricinde yapabileceğiniz hiç bir şey yok.


  • roket adam  (01.07.22 20:01:15 ~ 20:01:26) 
Hocam Booking'i tam olarak neye istinaden şikayet edeceksin ki? Yani hatalı olan sensin, iade şartlarında para iadesi yaparız demiyorsa Booking'le bir işinin olmaması lazım muhatabın otel, o da onun vicdanına kalmış tabii.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (01.07.22 20:03:57) 
Non refundable rezervasyon aldıysanız geçmiş olsun rezervasyonu alırken sözleşme şartlarını kabul etmiş olursunuz zaten.


  • uvcray  (01.07.22 20:09:32) 
Aslında sormak istediğim bunun Tr’deki ticaret mevzuatına uygun olup olmadığı. Yoksa ben de biliyorum hatanın bende olduğunu. Chargeback istedim zaten, bi de şikayet edesim var.


  • kandaz3  (01.07.22 20:34:16) 
Ülke içi rezervasyon yapmasına izin verilmediği için şikayet edemezsiniz.

Aslında iyi ki de izin verilmiyormuş. Sizler gibi mücbir sebep harici yasanın etrafından dolaşmaya çalışan insanlar sebebiyle sözleşmeler yüzlerce madde ile doldu. Hem pastam dursun, hem karnım doysun olmuyor. Hatalıyken chargeback istemek de ayrı bir kafa imiş. Umarım alamazsınız paranızı.
  • en bi orijinal  (02.07.22 01:46:30) 
Almayacağım hizmete neden para ödemem gerektiğini anlamadım, neyi savunuyosunuz burada tam olarak?

Sizin mantığınıza göre online alışverişte yanlış sipariş veren biri de kesinlikle iade edememeli ürünü.

Haterlığa bak biri de beddua etmiş :)
  • kandaz3  (02.07.22 08:48:36) 
edemezsiniz. zaten Booking.com Turkiye'ye acik bile degil.
chargeback yaparsiniz belki geri de alirsiniz ama onda da Booking de itiraz edip second presentment ile yeniden cekebilir parayi. sonra bir kere daha chargeback yapmaniz gerekir. yani en azindan Avrupa'da boyle, TR'de nasil isliyor bunlar bilmiyorum.

otel parasini her turlu alacak o yuzden geri vermeye yanasmamasi normal. o tarihlerde kalmak tek cozum sanirim, "alinmayacak hizmet" cok gecerli bir sebep degil cunku oyle olsaydi herkes rez yaptirip garantiye alip, plan belli olunca iptal ederdi. refund edilebilenlerin daha pahali olmasi da bundan. (booking degil de digerinde calisan biri olarak yaziyorum bunu)

edit: tikleri unutmayalim lutfen.
  • supergirl  (02.07.22 13:26:14 ~ 03.07.22 17:17:44) 
Booking Türkiye’de faaliyet gösteren bir firma olmadığı için hakem heyetine başvuramazsınız.

Yanlış seçtiğiniz tarihle ilgili sorumluluk size ait. Başvuruyor olsanız bile muhtemelen paranızı alamazdınız. Ayrıca yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. Umarım paranızı alamazsınız, sizin gibi kendi hatasını iyi niyete dayalı haklarla telafi etmeye çalışanlar yüzünden sözleşmeler, yasalar her ihtimali karşılayan maddelerle doluyor.
  • en bi orijinal  (14.08.22 22:30:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.